Zile libere in 2015

Zile-libere-in-2015Au fost stabilite zilele libere pentru sarbatori publice si religioase din 2015 (sunt 13 la numar), dar numai opt sunt in timpul saptamanii, celelalte nimerindu-se, din pacate, in weekend.

Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Internationala a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei. In plus, Guvernul a decis ca si Ziua Unirii Principatelor Romane (24 ianuarie) sa fie zi libera.

Primele zile libere din 2015 sunt 1 si 2 ianuarie (joi si vineri), urmate de Ziua Unirii Principatelor Romane, 24 ianuarie (sambata) si de zilele acordate de Paste, respectiv 12 si 13 aprilie (duminica si luni).

In 2015, Ziua Internationala a Muncii (1 mai) cade in ziua de vineri.

Rusaliile vor fi sarbatorite in zilele de 31 mai si 1 iunie (duminica si luni), iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) este intr-o zi de sambata.

Angajatii vor mai avea anul viitor un weekend prelungit, pentru ca Sfantul Andrei, sarbatorit in 30 noiembrie, va fi intr-o zi de luni.

In schimb, ultima luna a anului 2015 va veni cu doar doua zile libere, fata de trei in acest an, pentru ca doar Ziua Nationala a Romaniei (1 decembrie) si prima zi de Craciun vor fi in timpul saptamanii, respectiv marti si vineri, in timp ce a doua zi de Craciun va fi intr-o zi de sambata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »