Top 5 produse consumabile cumparate de firme

consumabile-firmaAngajatorii au cheltuieli foarte semnificative pe langa salariile date angajatilor. Acestea nu fac gaura foarte mare in bugetul lor, dar nici nu sunt insignifiante. Facand abstractie de la colile A4, pixurile, carnetelele si aparatele de capsat, iata un top foarte interesant al produselor consumabile cumparate de firme:

1. Produse de curatenie

Desi nu sunt foarte scumpe, aceste produse trebuie cumparate foarte des pentru ca sunt produse consumabile si pentru ca trebuie facuta curatenie in birouri cel putin o data la o saptamana. Daca angajatorul alege o firma de curatenie, nu va mai fi obligat sa cumpere aceste produse, dar va trebui sa plateasca serviciile firmei externe de curatenie.

2. Produse pentru toaleta

Printre acestea se numara: hartie igienica, hartie care se pune pe colacul wc-ului, sapun, servetele si odorizante. Aceste produse se consuma foarte repede si firma trebuie sa-si faca un stoc personal cu rezerve din fiecare produs mentionat anterior.

3. Cartuse/Tonere de imprimanta

In functie de imprimanta/imprimantele prezenta in compania respectiva (poate fi imprimanta normala sau imprimanta cu laser) , angajatorul va trebui sa cumpere cartuse sau tonere cand acestea raman fara si nu se mai pot printa documente importante. Si in cazul imprimantelor trebuie sa aveti cel putin o rezerva de cartus/toner, dar si o imprimanta de rezerva in cazul unei defectiuni a celei pe care o folositi.

4. Scaune de birou

Un scaun de birou are durata de viata de maxim doi ani. Dupa doi ani acesta devine cam subred si nu mai mentine angajatul intr-o pozitie confortabila. Astfel, si acestea intra in categoria produselor consumabile care trebuie cumparate de firme la o anumita perioada.

5. Tastaturi si mouse-uri

Ca si in cazul imprimantelor, tastaturile si mouse-urile calculatoarelor din firma au o durata de viata destul de scurta, in special daca sunt folosite de mai multi angajati. Tastaturile cedeaza cel mai des atunci cand este folosita functia Copy + Paste care este activata de tastele Ctrl + C si Ctrl + V. Astfel, prima tasta care va inceta sa functioneze (sau va functiona mai greu) este una dintre cele mentionate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »