Top 5 jucarii care dezvolta imaginatia copilului

Jucarii copiiMagazinele online pun la dispozitia parintilor foarte multe jucarii din care pot alege ce cred ei ca s-ar potrivi pentru copilul lor, dar nu toate jucariile sunt si bune pentru gandirea in formare a micutului. Astfel, trebuie sa alegeti jocuri si jucarii care sa-i dezvolte imaginatia si sa-l stimuleze in gandire.

Iata care sunt top 5 jucarii care dezvolta imaginatia copilului:

1. Puzzle

Puzzle-ul este ideal pentru orice varsta de la 3 ani in sus. Acesta dezvolta gandirea copilului si-l va ajuta sa devina mai perspicace si mai atent. Alegeti la inceput un puzzle simplu si cresteti treptat numarul pieselor pentru a-l face sa devina interesat de un nivel mai avansat.

2. Seturi de jucarii

Seturile de jucarii pot avea un mare impact asupra copilului. Puteti alege un set care sa-l faca sa inteleaga meseria mamei sau a tatalui, dar si alte seturi care sa-l faca sa vrea sa stie tot despre domeniul respectiv. De exemplu, puteti alege urmatoarele seturi de jucarii: set de doctor, set de politist, set de pompier, papusa cu accesorii sau un set de masinute/papusi.

3. Jocuri cu numere/culori

Aceste jocuri il ajuta pe cel mic sa invete mai usor numerele si sa poata distinge culorile. Trebuie cumparate tot treptat, incepand cu un maxim de zece numere/culori si trecand usor la jocuri ceva mai complicate.

4. Set de colorat

Un set de colorat reprezinta o alegere inspirata pentru micutii care inca nu au invatat sa scrie, dar si pentru cei cu o varsta maxima de 7 ani. De ce exista limita de varsta? Pentru ca la 7 ani copilul merge deja la scoala si ar trebui sa invete deja sa scrie si sa picteze.

5. Jocuri cu animale

Nu cred ca exista copil care sa nu fie pasionat atunci cand vede chiar si imaginea unui animal. Aceste jocuri sunt ideale pentru dezvoltarea vocabularului si pentru a-l face sa distinga animalele periculoase de cele pasnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »