Top 5 cele mai apreciate flori

trandafiriFlorile sunt unele dintre cele mai frumoase creatii ale naturii. Se gasesc intr-o paleta imensa de culori cu minunate arome de parfum ce incanta orice faptura. Florile sunt asociate de cele mai multe ori cu frumusetea, pozitivitatea si prospetimea.

Desigur, toate florile sunt frumoase si unice avand un grad de atractivitate, insa unele sunt mai apreciate decat altele, printre care se numara:

1. Trandafiri

Aceste flori sunt cele mai apreciate, mai ales de catre femei. Desigur ca orice femeie este fericita sa primeasca un buchet de trandafiri de la iubit sau sot, existand chiar si o semnificatie a culorii florii. De exemplu culoarea rosie a trandafirilor semnifica romantism si dragoste.

2. Orhidee

Orhideele sunt niste flori din zona tropicala ce semnifica eleganta si rafinament. Sunt foarte apreciate datorita florilor colorate si parfumate, fiind o alegere inspirata pentru a le oferi cadou cu diverse ocazii. Desigur, le puteti gasi si in ghivechi, insa trebuie sa acordati multa atentie ingrijirii acestora. Trebuie sa aiba suficienta lumina si umiditate, iar temperatura ideala este intre 21 si 29 °C.

3. Lalele

Atunci cand nu cunoasteti preferintele persoanei careia doriti sa-i oferiti un buchet de flori, puteti alege un buchet de lalele. Acestea nu sunt nici foarte mari, dar nici prea mici, sunt discrete si nu ies in evidenta prea mult. In plus, se pot gasi intr-o paleta imensa de culori si combinatii ce vor incanta cu siguranta persoana care le primeste.

4. Ghiocei

Cu totii stim ca acestia sunt vestitorii primaverii, astfel sunt cei mai potriviti atunci cand doriti sa oferiti flori in luna martie. Ghioceii simbolizeaza speranta, prietenia, inocența si puritatea. In ceea ce priveste ingrijirea acestora, se realizeaza usor si rezista la temperaturi scazute, insa nu prea mult timp.

5. Crini

Atunci cand daruiti crini va arati respectul pentru persoana careia ii oferiti si sunt cei mai potriviti la evenimente formale. Pe langa frumusetea acestor flori, acestia au un miros puternic care poate deranja, de aceea se recomanda scoaterea lor din camera de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »