Tigla metalica – Cum se monteaza si cat mai costa mp?

tigla metalica casaCea mai eficienta si mai economica varianta de acoperire a unei case este folosirea tiglei metalice. Aceasta se gaseste sub forma de placi si se poate monta fie in regim propriu (daca esti putin priceput) fie prin intermediul unei firme specializate in domeniu. Iata cateva indicatii interesante despre alegerea si montajul tiglei metalice.

In majoritatea cazurilor, tigla metalica este realizata din sindrila (dupa modelul tiglei traditionale). Modelele actuale disponibile pe piata se diferentiaza prin material, grosime, culori si finisaje. Garantia oferita de producatori este de pana la 30 de ani, dar doar daca este montata corespunzator.

Placile de tigla metalica pot avea diverse aspecte, in functie de vopseaua cu care sunt acoperite: lucios, poliester mat, poliester structural sau poliuretan. Cel mai eficient tip de tigla metalica este cel realizat din otel zincat. Combinarea acestor doua materiale creaza o tigla metalica rezistenta si eficienta, dar asigura si o protectie si o rezistenta la coroziune de aproape zece ori mai mare decat in cazul altor materiale de pe piata. In plus, este un material care izoleaza fonic, atenuand chiar si sunetul produs de ploaie atunci cand cade pe acoperis.

Cum se monteaza tigla metalica?

Firmele specializate in domeniu vor propune cumpararea si montarea unui acoperis schimband vechea structura din lemn pe care a stat tigla anterioara. Aceasta propunere trebuie luata in calcul, in special daca prin tigla veche s-a infiltrat apa si a afectat intregul schelet din lemn pe care era montata.

1. Pe structura de lemn a acoperisului, se aplica, in primul rand, folia anticondens. Aceasta este fixata pe acoperisul prezent, cu ajutorul unui schelet subtire realizat din lemn.

2. Peste folie si schelet se vor fixa, una cate una, placile de tigla metalica.

3. La final, se monteaza accesoriile pentru acoperis: coama, opritoare de zapada, coltare, jgheaburi si burlane.

4. Daca se doreste montarea unor ferestre pe acoperis, acestea se vor monta inainte de a incepe sa pui tigla metalica.

Cat mai costa un mp de tigla metalica?

Pretul placilor din tigla metalica se calculeaza in functie de materialul din care este realizata placa respectiva, dar si in functie de dimensiunile acoperisului. Astfel, pretul tiglei metalice este cuprins intre 14 si 30 ron/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »