Taxa auto: Cine va plati si cum se va calcula timbrul de mediu?

Autovehiculele de pasageri cu cel mult opt locuri vor plati timbru de mediu calculat in functie de emisia de dioxid de carbon (nu doar 30 la suta ca acum), iar cuantumul taxei pentru masinile non-euro, Euro 1 si 2 vor scadea fata de valorile din prezent.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a dat propunerea Guvernului in sedinta de miercuri.
„Intentia este sa aplicam principiul conform caruia „poluatorul plateste”, dar si sa incurajam achizitia de masini mai putin poluante. Acum, pentru masinile vechi si foarte vechi este perceputa o taxa aberanta, ceea ce creeaza un blocaj in achizitionarea de masini mai putin poluante”, a declarat ministrul mediului.

„Fata de vechea taxa, noutatea consta in faptul ca, in calculul sau, se ia in intregime emisia de CO2 si nu se mai taxeaza cilindreea. Actuala formula de calcul are in proportie de 30 la suta emisia de CO2 si taxeaza si cilindree, iar cea noua are in intregime emisia. Nu ma intrebati de nivele de taxa pentru ca acestea fac obiectul consultarilor tehnice cu asociatiile de profil”, a mai adaugat Rovana Plumb.

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, a declarat ca timbrul de mediu pentru autoturisme va fi platit o singura data si va depinde de emisiile de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »