Sfaturi practice pentru curatenia de toamna

curatenie toamnaCuratenia de toamna inseamna un aer mai curat in casa si un grad de confort sporit. Desi nu este unul dintre cele mai vesele anotimpuri, toamna poate aduce energie pozitiva celor care locuiesc intr-o casa curata si bine aerisita. Inainte de a incepe curatenia, incearca sa scapi de toate obiectele inutile pe timp de toamna, cum ar fi: hainele de vara, elementele decorative de vara, ventilatoarele si plasele de tantari. Daca esti o persoana mai comoda din fire, poti apela la servicii specializate de curatenie, dar daca nu, poti recurge la sfaturile din continuarea acestui articol.

Rearanjarea hainelor trebuie executata in toate sifonierele, debaralele si cuierele din hol. Se vor elimina hainele de vara si se vor inlocui cu imbracaminte ceva mai groasa, cizme, umbrele si pelerine de ploaie. Pe langa haine, nu uita de paturile groase si pune covorase in locurile in care vara mergeai cu picioarele goale.

Stergerea geamurilor este un detaliu foarte important in planul pentru curatenia de toamna. Acestea nu se vor mai prafui daca o sa folosesti o solutie de alcool combinat cu glicerina (parti egale). Cand geamurile sunt curate, soarele plapand poate incalzi mai bine locuinta si vei simti cum energiile pozitive iti acapareaza intregul corp.

Toate plantele din casa si de pe balcon/terasa trebuie bagate in „service”. Ofera-le exact ceea ce au nevoie in functie de soi si asigura-te ca au tot ce le trebuie pentru a fi puse la iernat. Daca este necesar, schimba-le pamantul si locul, curata-le si adauga-le putin ingrasamant.

Curata toate produsele electronice si electrocasnice din casa pentru ca acestea sunt o sursa importanta de acaparare a prafului. Degeaba faci curatenie in toata casa daca nu stergi cu o carpa umeda si nu aspiri praful din interiorul acestor produse prezente probabil in fiecare incapere din locuinta ta.

Daca vrei cu adevarat sa simti un aer proaspat, de inceput de toamna, spala peretii, perdelele si toate elementele prezente in incapere. Rezultatul va fi unul care te va multumi si care iti va da satisfactie din toate punctele de vedere, in special datorita faptului ca ti-ai facut singur curatenia de toamna.

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »