Proaspat absolvent, caut un loc de munca!

Student jobMulti tineri au impresia ca o data iesiti de pe bancile facultatilor isi vor gasi de munca rapid. Din pacate acest lucru nu este adevarat si multi tineri talentati in diverse domenii academice ajung sa lucreze ca ospatari sau ca operatori call-center.

Tinerii absolventi din toata tara cauta locuri de munca in Bucuresti in loc sa se orienteze spre un job intr-un domeniu la care se pricep si pe care l-au studiat in facultate. Banii pe care ii vei da pe cazarea din Capitala te vor face sa regreti plecarea din orasul de bastina si vei realiza ca „ce iei pe mere, dai pe pere”.

Desi companiile mari investesc mult in dezvoltarea angajatilor tineri si vor rezultate imediate, trebuie sa-i vorbesti angajatorului despre cursurile si stagiile de practica la care ai participat in anii de studiu, dar si despre realizarile si competentele cumulate (fara sa infloresti prea mult pentru ca este foarte posibil sa fii supus la un test de cunostiinte).

Principalele calitati pe care trebuie sa le ai atunci cand mergi la primele interviuri sunt: sociabilitate, incredere si o atitudine pozitiva. Interviul este sansa ta sa demonstrezi cat de bine comunici, asa ca trebuie sa fii sigur ca esti bine pregatit si ca ti-ai facut o lista cu cele mai importante deprinderi inainte de a te prezenta in fata recrutorului.

Pentru a da o dovada puternica de incredere in sine atunci cand te prezinti la interviul pentru primul tau loc de munca, trebuie sa ai grija la felul in care te imbraci si la felul in care ii vorbesti potentialului angajator.

Fie ca esti in cautarea unui loc de munca in Oradea, fie ca esti in cautarea unuia in Capitala trebuie sa zambesti in timpul interviului si sa incerci sa dai conversatiei tale intonatie si expresivitate.

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »