Persoanele juridice isi vor putea plati taxele online. Afla cand

plata-onlinePatronii de firme din Romania isi vor putea plati taxele si impozitele locale cu ajutorul internetului, mai exact prin intermediul aplicatiei ghiseul.ro, conform declaratiei Deliei Popescu, presedinte Agenda Digitala a Romaniei.

„La finalul anului 2014, inclusiv persoanele juridice vor putea sa-si plateasca taxele si impozitele locale pe ghiseul.ro. SNEP nu trebuie vazut ca un sistem care incearca sa excluda alte sisteme existente, ci este un sistem complementar, care vine in sprijinul celorlalte deja existente. Daca privim lucrurile din aceasta perspectiva, ar trebui sa fie foarte simple”, a declarat Delia Popescu, intr-o conferinta.

„Simplificarea procesului de eliberare a datelor de acces pentru SNEP ramane o frana majora pe care suntem increzatori ca impreuna cu Ministerul Finantelor si Ministerul pentru Societatea Informationala ca putem sa il deblocam (…). Noi am discutate despre generarea datelor de acces prin platformele securizate de internet banking ale bancilor, care au in prezent un numar estimat de 3 milioane de utilizatori”, a afirmat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia Visa Europe.

„Numai in primul trimestru din 2014 s-au inrolat in ghiseul.ro 40 de primarii, fata de cele 30 de primarii care se inrolasera in 2013. Am ajuns la un numar de 113 primarii inrolate in ghiseul.ro la finalul primului trimestru. Atat timp cat exista o lege care interzice suprataxarea, iar legislatia SNEP permitea suprataxarea, bancile stiau ca daca accepta suprataxarea intrau in ilegalitate nu numai din punct de vedere legislatiei interne, ci avand in vedere regulamentele Visa si MasterCard”, a completat Cretu.

Catalin Cretu a mai precizat faptul ca majorarea numarului de primarii inscrise s-a observat si la nivelul platilor, iar valoarea taxelor si impozitelor achitate prin ghiseul.ro a crescut de 2,4 ori in primul trimestru al acestui an, la 9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »