Perla comunismului, TRABANTUL, revine in varianta RS

Cu totii ne amintim de TRABANT. Masina era special conceputa pentru cei care nu aveau un potential financiar foarte mare. Fiind construita dintr-un plastic special numit Duroplast, costul productiei devenea destul de redus si succesul pe piata auto devenea inevitabil.

Trabantul era construit in partea estica a Germaniei de catre VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. Acesta avea un motor mic de 600 cc in 2 cilindri, dezvoltand 26 CP. Trabantul avea nevoie de 21 de secunde pentru a ajunge la 100 km/h, iar viteza sa maxima ajungea la 112 km/h.trabant-rs-kokonja-img1

„Perla comunismului” revine acum in versiunea RS proiectata de tunerul bulgar Kokonja. Motorul a fost inlocuit cu unul de 220 CP „imprumutat” de la un Fiat. Trabantul in varianta standard cantarea aproximativ 600 kg, in timp ce aceasta versiune „RS” are aproximativ 1.000 kg. In afara de noul motor, masina a mai primit frane Brembo si o suspensie noua.

trabant-rs-kokonja-img2

La interior, Trabant RS vine imbracat in piele neagra cusuta cu ata albastra si multe modificari interesante care au imbunatatit considerabil aspectul si calitatea.

trabant-rs-kokonja-img4

Aproximativ 3 milioane de Trabanturi au fost construite intre anii 1957 si 1990, iar in 2005 inca mai erau inscrise in circulatie peste 65.000 de unitati.

One comment on “Perla comunismului, TRABANTUL, revine in varianta RS

  1. […] rar vezi un Trabant intr-o cursa de sprint. Insa, acest trabant nu este unul obisnuit, ci este un trabant 601 tip break […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »