Pampersul – una dintre cele mai mari inventii ale omenirii?

pampersCu siguranta cei care au avut deja bucuria de a fi parinti, bunici sau de a avea grija de un bebelus inteleg ce vrea sa spuna titlul acestui articolul. Acum exista raspunsuri si solutii simple la aproape toate „dificultatile” intampinate in viata, ceea ce nu se intampla pana acum cateva secole. De exemplu, in Antichitate, in locul scutecelor se foloseau frunze, blana de animale sau alte materiale naturale.

Pielea bebelusilor a devenit din ce in ce mai sensibila de-a lungul timpului si acum poate fi afectata permanent daca nu se ingrijeste asa cum trebuie. Astfel, a aparut nevoia folosirii unor scutece de calitate, cum ar fi scutecele Pampers Premium Care, care sa mentina pielea uscata si sa previna iritatiile.

In Europa, cea mai raspandita a fost cea a infasurarii stranse a bebelusului intr-o panza sau intr-o paturica din lana. Eschimosii obisnuiau sa-si infasoare nou-nascutii in piele de foca, in timp ce mamicile din triburile de indieni americani se foloseau de iarba si blana de iepure.

In zonele tropicale, bebelusii erau lasati fara scutece, iar mamele obisnuiau sa anticipeze nevoile lor fiziologice urmarind diverse semnale date de acestia. Daca mamicile nu erau langa ei, acestia se descurcau cum puteau si astfel invatau sa faca singuri nevoile.

In ziua de astazi totul s-a schimbat, iar mamele nu se mai chinuie cu odraslele lor. Un Pampers la pret accesibil tuturor a fost motivul principal al acestei schimbari. La inceput scutecele erau destul de scumpe si nu toti isi permiteau sa le cumpere, dar acum se gaseste pe piata o gama variata la preturi pentru toate buzunarele.

Schimbarea unui scutec este realizabila acum in doar cateva minute, iar copilul nu mai este chinuit si tinut legat ca in trecut. Printre scutecele preferate ale bebelusilor, implicit ale mamicilor, se numara si Pampers 4 datorita libertatii de miscare pe care o permite copilasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »