Ochelari de vedere sau lentile de contact?

lentile-ochelariVederea este una dintre cele mai importante functii ale corpului uman. Fara vedere, omul se orienteaza greu in spatiu si nu va avea niciodata placerea de a vedea un rasarit de soare. Astfel, daca ai probleme cu vederea trebuie sa mergi imediat la medicul oftalmolog pentru o consultatie.

Dupa ce medicul iti aplica cateva picaturi oftalmologice spray sau picaturi simple (el hotaraste), iti poate dezvalui printr-un control simplu daca ca ai o problema de vedere. Tot acesta iti poate spune ce e mai bine pentru tine: sa porti ochelari de vedere sau lentile de contact. Este foarte adevarat faptul ca ochelarii sunt inestetici si ca sunt foarte putine persoane despre care putem spune ca le sta bine cu ochelari, in timp ce lentilele nici nu se observa atunci cand le porti, ba chiar dau o sclipire placuta ochilor, in special femeilor.

Cum sa alegi ochelarii potriviti?

In cazul ochelarilor alegerea iti apartine, dar va depinde putin si de marimea dioptriilor. Astfel, in cazul in care aveti dioptrii mari rama ochelarilor va fi ceva mai mare, iar daca aveti dioptrii mici puteti alege orice tip de rama preferati.

Daca esti blond/blonda se recomanda ochelarii albi sau maro, in timp ce daca esti brunet/bruneta se recomanda cei negri sau argintii. Nu este o regula de urmat, ci doar un mic sfat estetic. Tu decizi ce ochelari ti se potrivesc cel mai bine si tu decizi bugetul pe care vrei sa-l aloci achizitionarii ramei si al lentilelor.

Cum sa alegi lentile potrivite?

In cazul lentilelor alegerea nu iti apartine. Doar medicul oftalmolog poate decide ce lentile de contact ti se potrivesc astfel incat sa nu creeze probleme grave sau iritatii ochilor. Informatii despre modalitati de achizitionare a lentilelor se gasesc si in online pe majoritatea site-urilor care vand asa ceva.

Puteti accesa pagina de detalii Lensa.ro pentru a afla tot ce trebuie sa stiti despre lentilele de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »