Locurile de munca in IT, la mare cautarea dupa scutirea de impozit

joburi-itScutirea de impozit pentru persoanele care lucreaza in domeniul IT se va aplica chiar si pentru cei care nu sunt licentiati in domeniu, conform Ordinulului MFP 835/2015. Astfel, locurile de munca disponibile in domeniul IT au fost asaltate de cei care isi doresc un salariu cu scutire de impozit.

Daca deja lucrezi in domeniul IT si te incadrezi in cerintele noii ordonante, salariul tau se va majora cu 19% incepand din luna august, angajatorii fiind obligati sa dea aceasta suma celor care indeplinesc conditiile.

Pentru a-ti da seama cat vei castiga in plus, trebuie doar sa inmultesti salariul brut cu 0,16 si vei obtine o suma aproximativ egala cu cea a maririi pe care va trebui s-o primesti prin intermediul deducerii de impozit.

Aceasta ordonanta a fost introdusa pentru ca domeniul IT aduce foarte multi bani in Romania. In plus, nu este corect ca un angajat care a absolvit un invatamant superior sa castige mult mai putin decat colegul lui care a absolvit o facultate cu specializare de informatica. Sunt angajati in domeniul IT care lucreaza de ani de zile si nu au fost scutiti de impozit pentru ca nu au terminat o facultate in domeniu.

Interesante sunt si incercarile anterioare de a scapa lucratorii din IT de acest impozit prin introducerea de noi specializari care sa se indeplineasca conditiile necesare scutirii de impozit. Astfel, cei care au terminat diverse specializari care includeau si informatica in anii scolari, puteau beneficia de salariul scutit de impozitul de 16%.

In concluzie, munca depusa este la fel si pentru cei care au terminat o facultate cu specializare, dar si pentru cei care lucreaza in domeniu fara sa aiba o diploma. Daca esti priceput in domeniu si vrei sa incepi cu un salariu atractiv, incepe sa cauti un job prin intermediul site-urilor de recrutari online.

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »