Inchirieri auto. Afla ce trebuie sa faci pentru a inchiria un autoturism

masina-inchiriataPentru a inchiria un autoturism, majoritatea firmelor de inchirieri auto va vor cere sa indepliniti urmatoarele conditii: sa aveti o varsta minima de 21 ani impliniti si minim 1 an de la data obtinerii permisului de conducere specific categoriei de vehicul pe care doriti sa-l inchiriati.

La semnarea contractelor de inchirieri auto aveti nevoie de un act de identitate (buletin sau pasaport) si de permisul de conducere. Puteti face o solicitare de inchiriere completand un formular online, pe email sau la telefon. Solicitarea trebuie sa contina tipul autovehiculului dorit (de obicei le au pe toate prezentate in website), perioada de inchiriere, locatia de predare/preluare si numele clientului.

La data, ora si locatia stabilite in rezervare se livreaza masina curata si verificata tehnic. La livrare se semneaza contractul de inchiriere, se completeaza fisa de primire a autoturismului si se efectueaza plata.

La data, ora si locatia stabilite se returneaza masina. Finalul inchirierii este consemnat in fisa de predare, se returneaza garantia si se elibereaza factura, daca a fost solicitata.

Cate persoane pot conduce masina inchiriata?

Autoturismul poate fi condus de titularul contractului si de alti soferi aditionali indicati in contract. In majoritatea cazurilor, nu se percep taxe suplimentare pentru ca masina sa fie condusa de mai multi soferi.

Pentru prelungirea duratei de inchiriere trebuie sa luati legatura cu reprezentatii nostrii cu cel putin 24 de ore inainte de data expirarii contractului. Daca masina este disponibila se face un act aditional de prelungire si se plateste noua perioada de inchiriere .

In cazul unui accident rutier sau daca masina inchiriata are o defectiune tehnica beneficiati de asistenta rutiera Non-Stop si de o masina la schimb in cazul in care defectiunea nu poate fi remediata imediat.

Conform legislatiei in vigoare, trebuie sa contactati politia in legatura cu orice accident care implica avarii asupra autovehiculului si/sau raniri de persoane. Dupa declararea accidentului trebuie sa obtineti procesul verbal semnat si autorizatia de reparatie de la autoritati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »