Geneva Motor Show 2014: Skoda a dezvaluit conceptul VisionC

Skoda VisionC Concept imagine 2Skoda a dezvaluit oficial noul concept VisionC la Geneva Motor Show 2014. VisionC arata exceptional atat la exterior cat si la interior, venind cu un design nou despre care ne permitem sa presupunem ca va fi prezent pe noile modele Skoda.

Constructorul auto de origine ceha pare sa pregateasca o varianta coupe care sa capteze atentia clientilor tineri. Astfel, VisionC (cu un coeficient de alunecare de numai 0,26) vine ca un „preview” la ce va urma.

Skoda spune despre VisionC ca are un „design incarcat emotional„. Conceptul a fost construit pe platforma MQB si vine cu o motorizare TSI de 1.4 litri care dezvolta 110 CP. Viteza maxima pe care o poate atinge VisionC este de 214 km/h. Desi aceste cifre nu sunt deloc impresionante, motorul se supune standardului de poluare Euro 6 si poate fi alimentat cu benzina sau gaz. Pe gaz ar consuma doar 3.4 litri/100 km cu emisii de 91 g Co2 / km.

Interiorul este si el schimbat in comparatie cu modelele Skoda aflate in productie. VisionC vine cu patru scaune individuale si un ecran 3D pozitionat in fata soferului. In consola centrala este prezent un ecran touch, iar sub acesta sunt butoanele de control ale aerului conditionat.

Skoda nu a declarat nimic cu privire la posibilitatea lui VisionC de a intra in productie de masa. Insa, daca acest lucru se va intampla, sansele sunt sa apara pe piata undeva la sfarsitul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »