Florile – cele mai interesante elemente decorative?

floriFlorile sunt plante care transmit energie si insufla viata (O2) celor din jur, dar pot deveni si elemente decorative interesante atunci cand sunt plasate acolo unde trebuie. Iata cateva sugestii despre cum sa aranjezi florile pentru ca acestea sa devina adevarate elemente decorative in locuinta ta sau, de ce nu, la exteriorul locuintei tale:

Florile – elemente decorative de exterior

La exterior, ghivecele trebuie neaparat sa fie prezente pe aleea care duce catre usa casei tale. Poti alege flori care sa reziste pana toamna tarziu sau poti alege flori de sezon pe care sa le muti in casa atunci cand a trecut sezonul lor prielnic.

Agata ghivecele undeva sus (la o inaltime cat sa nu dai cu capul in ele) si planteaza in ele flori care sa atarne la fel ca frunzele unei salcii – poti alege dintr-o gama foarte larga, tinand cont ca trebuie sa se incadreze perfect in decorul curtii tale.

Florile la interior

Atunci cand vorbim de flori ca element decorativ in locuinta, cele mai recomandate sunt aranjamentele florale pentru ca pot fi facute pentru a se integra de minune in camera respectiva. Poti alege flori in culorile prezente in acea camera sau le poti alege pentru a obtine un contrast interesant.

Daca vrei ca florile sa reziste mai mult la interior, schimba-le ghivecele cu unele mai mari si nu uita sa le uzi cel putin o data pe saptamana sau le poti muta direct in gradina pentru a pune alte flori mai mici in ghivecele respective.

Atentie la insecte, in special pe timp de vara! Stim cu totii ca florile atrag si insecte precum tantarii sau paienjenii. Poti pulveriza din cand in cand spray care sa actioneze impotriva acestora, dar trebuie sa fii atent sa nu atingi frunzele florilor pentru ca acestea pot fi afectate (poti da cu spray pe exteriorul ghivecelor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »