Efectele steriletului asupra organismului

steriletTot mai multe femei incep sa apeleze la montarea unui sterilet pentru a scapa de grija de a ramane insarcinate. Fiind una dintre cele mai sigure metode de contraceptie (te protejeaza de sarcina in proportie de 98 – 99%), steriletul pare sa fie o alternativa mai comoda in comparatie cu alte mijloace de protectie.

Sunt convins ca multe dintre femei nu stiu ce efecte are steriletul asupra organismului si nu stiu ca acestea difera in functie de varsta si organism. In plus, daca ai un istoric medical neadecvat este obligatoriu sa renunti la aceasta idee.

Iata cateva sfaturi despre sterilet:

1. Menstruatia

Dupa ce este introdus, steriletul de cupru poate cauza sangerari intre menstruatii, iar menstruatia poate deveni putin mai dureroasa primele luni dupa introducere. Pe de alta parte, steriletul hormonal poate cauza sangerari intre menstruatii (primele 4 luni) dupa care menstruatia ar trebui sa revina la normal.

2. Efecte secundare

Steriletul hormonal poate cauza dureri de cap, acnee si un apetit mai crescut in primele luni de la „instalare”. In ceea ce priveste steriletul de cupru, inca nu s-au manifestat efecte la nivel hormonal.

3. Istoric medical

Steriletul hormonal este interzis femeilor care au fost diagnosticate cu cancer la san in ultimii 5 ani. Steriletul de cupru nu va avea nici un impact asupra altor probleme medicale (cu mici exceptii despre care ar trebui sa ne informeze doctorul).

Cui se adreseaza aceasta metoda de contraceptie?

Steriletul se adreseaza femeilor care au avut deja o sarcina, care au un istoric de sarcina ectopica, care au un istoric de menstruatie neregulata si de dureri, care alapteaza, care au endometrioza, femeilor care au un singur partener si nu risca sa se infecteze cu boli cu transmitere sexuala si celor care nu pot sau nu vor sa foloseasca metode de contraceptie pe baza de hormoni.

Cat costa un sterilet?

Pretul unui sterilet de cupru la o clinica medicala privata poate incepe de la 12 RON, in timp ce steriletul hormonal este mai costisitor si poate incepe de la 400 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »