De ce unele persoane miros urat?

Miros uratNu intotdeauna apa si sapunul reprezinta solutia pentru persoanele care miros urat. Sunt persoane care au un miros specific din pricina unor conditii medicale sau din cauza maselelor netratate la timp.

Iata cateva mirosuri specifice care indica existenta anumitor afectiuni ale sanatatii:

Daca simti ca cineva miroase a mere stricate sau a acetona trebuie sa stii ca este foarte probabil ca persoana respectiva sa sufere de diabet, iar daca vei simti si un miros puternic de lotiune after shave, iti vei da seama ca acesta incearca sa-si acopere mirosul neplacut al pielii. Transformarea grasimilor sau a proteinelor in glucoza formeaza corpi cetonici care se elimina sub forma de acetona prin urina si prin respiratie.

Mirosul de peste lasat mult timp la soare indica afectiuni ale sistemului digestiv (stomacul nu digera complet alimentele ingurgitate). Acest lucru se intampla din cauza lipsei unei enzime din organism.

Mirosul de amoniac (foetor hepatic) este specific persoanelor care sufera de ciroza. Acest miros nu este foarte deranjant, dar poate fi destul de neplacut pentru unii oameni.

Daca respiratia miroase a urina este din cauza nivelului crescut al ureei din sange (uremie). Este foarte neplacut cand acel om incearca sa poarte o conversatie.

Mirosul de sange stricat sau de ridichii anunta insuficienta hepatica, in timp ce prezenta ridicata de fosfor in organism emana un iz foarte neplacut de usturoi.

Cum iti dai seama daca un om este alcoolic? Vei simti un miros aldehidic, foarte intepator si sufocant, asemanator unor mere verzi stricate.

Sa stii ca daca vei renunta la paine si la carbohidrati, gelul de dus nu te va mai ajuta sa scapi de mirosul combinat de fructe exotice cu cel de lac de unghii.

Socul scaderii nivelului de glucoza din sange (acidoza metabolica profunda) duce la o respiratie cu miros de migdale amare.

Concluzie: Nu toti cei care miros urat nu se spala. Unele persoane pot suferi de una dintre bolile mentionate anterior si le este foarte dificil sa scape de mirosul specific. Incearca pe cat posibil sa te abtii de la comentarii atunci cand o persoana miroase urat. Daca se intampla sa lucrezi cu persoana respectiva, roaga-l frumos pe seful tau sa te mute la alt birou/departament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »