De ce scad performantele masinii in timp?

Masina performanteDaca ti-ai cumparat o masina noua si observi ca dupa rodajul de 10.000 de kilometri performantele incep sa scada in loc sa creasca, inseamna ca ai mers cu ea subturata sau ca nu ai alimentat-o cu combustibil de calitate.

Si uleiul de motor care a fost pus de contructor poate fi de proasta calitate si poate scadea simtitor performantele motorului, desi este putin probabil ca aceasta sa fie cauza in cazul unei masini noi. In cazul masinilor ceva mai vechi problema se schimba. Acestea pot avea filtre infundate sau combustibilul si lubrifiantii folositi sa-i faca mai mult rau masinii decat bine.

Ce facem cand avem probleme de performanta cu o masina noua?

Aici nu sunt prea multe de facut, masina fiind in garantie si tu neavand puterea de a interveni asupra reviziilor tehnice. „Obligatia” ta ar fi aceea de a o alimenta cu benzina/motorina premium si de a te asigura ca nu are nici un bec aprins in bord care sa arate o problema tehnica.

Poti vorbi cu cei de la service si sa le spui ca masina nu mai are aceleasi performante ca atunci cand ai cumparat-o. Acestia o vor putea conecta la un calculator si vor vedea daca exista ceva probleme tehnice. Daca aveti noroc sa depisteze problemele cat masina este inca in garantie, problema este ca si rezolvata.

Ce facem cand avem probleme de performanta cu o masina veche?

Multi spun ca in cazul unei masini mai vechi scaderile de performanta sunt normale, dar acest lucru nu este deloc adevarat. O masina trebuie sa functioneze impecabil din punct de vedere tehnic, pe toata durata de viata, chiar daca estetic nu mai arata cum arata scoasa din fabrica.

Cand o masina veche are probleme de performanta intereseaza-te ce tip de lubrifiant se recomanda masinii tale si schimba-i toate filtrele. Dupa ce faci aceste lucruri, va trebui sa alimentezi masina cu benzina/motorina de calitate superioara. Daca problemele nu dispar, inseamna ca masina ta are o problema de performanta ceva mai grava (de exemplu: EGR-ul infundat) si va trebui sa incercati rezolvarea problemei la un service auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »