Cum te ajuta cardurile de fidelitate sa-ti cresti afacerea

carduri de fidelitateUtilizarea cardurilor de cumparaturi a devenit un fenomen usor de sesizat si in Romania – putem sa constatam acest lucru doar daca coboram pana in fata blocului sa cumparam paine de la mini-market. Am inceput sa fim asaltati de retaileri care vor sa ne facem carduri de cumparaturi sau carduri de fidelitate.

Iata ce rol au aceste carduri si de ce insista fiecare retailer sa ne facem unul:

Cresterea vanzarilor

Cu ajutorul programelor de loialitate, detinatorii afacerii au posibilitatea de a-si mentine clientii magazinului multumiti si motivati sa revina, stimuland astfel vanzarile. Acestia vor concepe oferte speciale pentru clientii magazinului, care vor consta in discounturi oferite pe loc, la fiecare ocazie de cumparaturi, sau posibilitatea de a cumula puncte pe cardul de  loialitate pe care clientii sa le poata folosi pentru a participa la diverse campanii promotionale sau pentru a cumpara produse folosind punctele cumulate pe o anumita perioada.

Cunoasterea clientilor si a obiceiurilor de cumparare

Cardurile de cumparaturi/fidelitate pot fi o sursa valoroasa de informatii pentru modelarea oricarei afaceri. Poti afla foarte multe detalii valoroase despre obiceiurile de cumparare (ce le place sa cumpere si ce tip de produse prefera) si profilul clientilor cu ajutorul unui software care sa monitorizeze toate tranzactiile realizate de clientii posesori de carduri de fidelitate.

Pentru a functiona optim, un program de loializare trebuie sa indeplineasca trei conditii:

1. Clientii magazinului trebuie sa detina carduri de cumparaturi sau de fidelitate – nu toti se lasa convinsi sa-si faca un card si astfel trebuie sa adoptati o strategie pentru a-i convinge pe cat mai multi. Poti adopta un formular simplu in care sa le ceri doar numele si numarul de telefon sau adresa de email. Daca vei cere mai multe informatii, clientii vor deveni suspiciosi si nu vor mai vrea sa-si faca un card.

2. Cei care detin carduri de cumparaturi sa le foloseasca la fiecare ocazie de cumparare – angajatii de la case trebuie sa fie instruiti sa intrebe clientii daca au card sau daca vor sa-si faca unul (in caz ca nu au) exmplicandu-le rapid cateva avantaje de a avea un card de fidelitate in magazinul respectiv.

3. Sa existe un regulament de aplicare a acestui program de fidelizare si materiale de comunicare care sa aduca la cunostinta clientilor modalitatea in care functioneaza programul si beneficiile generate de acesta, iar imprimarea cardului de fidelitate sa fie facuta gratuit. Nu ar fi o senzatie placuta pentru un client sa i se ceara bani pentru un card folosit in interes comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »