Cum se monteaza placile de polistiren la fatada

panouri-sandwichPentru a avea succes in reducerea consumului energetic pentru incalzire sau racire, este esential ca zidurile exterioare sa corespunda unor standarde bine stabilite de izolatie. Scopul izolatiei este realizarea confortului termic/fonic prin minimizarea consumului de energie.

Izolarea la exterior prin folosirea de polistiren extrudat si/sau polistiren expandat este extrem de eficienta, deoarece elimina pe cat posibil intreruperile de izolatie. In plus, aceasta limiteaza transferurile termice/fonice intre interior si exterior, contribuind astfel la sporirea gradului de confort la interior, in special iarna si vara.

O cladire cu o buna izolatie are un consum energetic mic si contribuie indirect la protejarea mediului, prin reducerea emisiunilor de gaze cu efect de sera. Materiale de calitate la preturi accesibile necesare pentru aceste tipuri de izolatii gasiti la Arabesque.polistiren

Iata pasii de urmat pentru montarea placilor de polistiren:

1. Pregatirea suprafetei

Peretele trebuie sa fie foarte bine curatat de praf si apoi sa fie spalat cu un jet de apa puternic. Lasati apoi peretele sa se usuce de tot. Peretii cu grad de absorbtie mare (de exemplu cei din BCA) trebuie tratati in prealabil cu grund pentru ca mortarul care fixeaza placile sa nu se usuce repede.

2. Aplicarea mortarului pe placi

Mortarul se prepara respectand cantitatile pentru amestec. Aplicati mortarul in jurul placii sub forma unei benzi cu latime de 3 cm. In centru placii, asezati cateva gramajoare cu un diamentru de aproximativ 8 cm. Dupa presare, mortarul trebuie sa ocupe 40% din suprafata placii pentru a prinde bine.

3. Pozitionarea placilor si fixarea lor

Placile se aplica una langa cealalta incepand de la un colt si mergand spre partea superioara a peretelui in linie dreapta. Ultima placa aplicata trebuie sa fie miscata pana ajunge sa se fixeze perfect langa cele aplicate anterior. Acestea se fixeaza cu ajutorul diblurilor atunci cand peretii sunt denivelati si placile nu pot adera perfect la suprafata acestora. Capetele diblurilor nu trebuie sa iasa in afara placilor si se vor infige bine in perete cu ajutorul unui ciocan.

4. Aplicarea mortarului pentru fixare si prinderea plasei de armare

Dupa ce mortarul s-a intarit, trebuie aplicat stratul protector cu plasa de armare. Astfel, se va aplica un strat de mortar pe o suprafata de 1 metru in partea superioara a peretelui de care se va prinde plasa care urmeaza sa fie derulata in jos. Plasa de armare se va acoperi cu un strat de mortar incepand din centrul plasei spre margini. Acest strat trebuie neaparat sa acopere plasa in intregime.

5. Netezirea suprafetei

Suprafata stratului protector se poate netezi foarte simplu inainte ca aceasta sa se usuce. Puteti sa folositi o drisca cu burete sau o bucata de polistiren. Indepartati astfel toate imperfectiunile ramase dupa aplicarea stratului protector. Dupa uscare suprafata este gata de aplicarea vopselei decorative sau de montarea unor panouri sandwich.

Daca colturile cladirii devin problematice, va trebui sa montati coltare metalice pe o inaltime de 2 metri de la sol. Astfel, colturile cladirii vor fi protejate de-a lungul timpului de actiunile mecanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »