Cum se instaleaza un cititor de carduri de sanatate

cititor card de sanatateDin acest articol poti afla cum sa instalezi un dispozitiv care permite citirea cardurilor de sanatate direct pe calculatorul tau. Astfel, poti accesa rapid sistemul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Cand ai intrat in posesia unui dispozitiv care permite citirea cardurilor C.N.A.S, nu-ti ramane decat sa-l instalezi. Iata cum sa faci acest lucru:

Atentie! Unele cititoare de carduri de sanatate pot veni fara CD care sa contina kit-ul de instalare, dar cu siguranta vei gasi informatiile necesare instalarii pe site-ul de unde ai facut achizitia (acestia fiind obligati sa ofere suport pentru instalarea dispozitivului).

Se instaleaza ca orice alt dispozitiv periferic care se conecteaza la calculator. De exemplu, instalarea este asemanatoare unei camere web sau cu cea a unui router wireless nou. Este un proces simplu, care poate fi facut si de catre cei incepatori in domeniul IT.

Ce dispozitiv trebuie sa aleg?

Ai doua variante pentru care poti opta:

1. ACR83, un cititor/inscriptor care are cu tastatura si ecran integrate. Cititorul permite conectarea cardului si introducerea PIN-ul pentru atentificare de la tastatura cititorului.

2. ACR39, un cititor/inscriptor mai simplu care care nu va ofera decat posibilitatea sa conectati cardul. PIN-ul pentru autentificare poate fi introdus de la tastatura calculatorului sau de la o tastatura numerica auxiliara.

Cititoarele vin la pachet cu cablu de conectare la calculator si au marele avantaj de a se putea alimenta direct dintr-un port USB al calculatorului (neavand astfel nevoie de o sursa suplimentara de tensiune).

In caz de defectiune, trebuie sa returnezi dispozitivul si, daca reclamatia este intemeiata, vei primi in locul lui un dispozitiv nou (fara costuri suplimentare). In cazul in care dispozitivul este in afara perioadei specificate in certificatul de garantiei, sau nu indeplineste conditiile de garantie, trebuie sa cumperi un produs nou – poti gasi unul AICI.

Inainte de a returna un cititor, verifica daca acesta este corect instalat si functioneaza (vede cardul introdus in cititor). In cazul in care cititorul vede cardul, problema poate fi la programul cu care incerci sa te conectezi la sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »