Cum sa verifici daca o instalatie sanitara are probleme

Instalatie apaInstalatia sanitara este a doua cea mai importanta instalatie dintr-o casa, primul loc fiind ocupat de instalatia de curent electric. Pentru a avea o instalatie sanitara care sa reziste cel putin 30 de ani trebuie sa folositi materiale de calitate si tevi din otel pe care apa sa nu le erodeze de-a lungul timpului.

Cum sa verifici daca o instalatie sanitara are probleme?

1. Uita-te dupa fisuri/scurgeri de apa

Primul pas pentru verificarea instalatiei sanitare este acela de a te uita dupa fisuri sau scurgeri care ar putea produce probleme mari pe viitor. Pentru a face acest lucru trebuie sa urmaresti parcursul tevilor si sa pipai unde ti se pare ca ar fi umed.

2. Ce faci daca tevile sunt prin perete?

Aici situatia devine ceva mai complicata. Daca ti se pare ca peretele este umed intr-o anumita portiune trebuie sa chemi un specialist in domeniu. In cazul in care intervii singur risti sa faci o mare gaura in perete si sa realizezi ca teava cu probleme nu se afla in locul respectiv.

3. Porneste/opreste apa

O alta metoda eficienta pentru verificarea tevilor este oprirea apei si golirea tevilor de apa ramasa urmata de pornirea la maxim a robinetelor. Aceasta simpla metoda va scoate in evidenta eventualele fisuri ale tevilor datorita presiunii mai mari la care sunt expuse acestea prin oprirea/pornirea apei.

4. Cum se repara o teava fisurata?

O teava fisurata se poate lipi (desi nu este recomandat) sau poate fi schimbata cu o bucata noua de teava. Daca te pricepi sa faci acesta interventie, nu uita ca mai intai trebuie oprita apa de la subsol. Daca vei uita sa faci acest lucru te vei trezi cu o inundatie de toata frumusetea. Daca nu te pricepi, alege sa apelezi la un meserias si cumpara materiale de calitate de la furnizori veritabili. Un astfel de furnizor este Arabesque.ro.

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »