Cum sa utilizezi corect un motocultor de gradina

motocultorNu este usor sa folosesti un motocultor de gradina, dar nici foarte complicat. Dupa ce ai verificat si ai curatat suprafata de lucru, ai umplut rezervorul cu benzina si ai completat uleiul la nivel, nu-ti ramane decat sa setezi acceleratia la pozitia de pornire si sa tragi de manerul demaratorului.

Atentie! Daca modifici pozitia motocultorului brusc, in timp ce lamelele functioneaza, este posibil ca pamantul sa aiba de suferit.

Atunci cand manevrezi masinaria trebuie sa mentii viteza de miscare pe tot parcursul de lucru, iar cand ajungi la capatul randului, intoarce utilajul la aceeasi viteza si continua pe suprafata paralela celei lucrate anterior. Lucrand terenul dinspre margine spre centru, vei obtine o suprafata nivelata.

Cand ai terminat treaba, opreste utilajul, curata lamelele de pamant sau de pietre, si nu uita sa verifici imediat starea pamantului pe care ai lucrat. Daca ti se pare ca mai are nevoie de o tura (desi foarte rar se intampla), odihneste-te putin si dupa, mai mergi o tura cu motocultorul pe terenul deja lucrat.

Pamantul nu se lucreaza cu acest utilaj atunci cand este ud sau umed. Ai grija si la plantele cu radacini extinse pentru ca acestea pot afecta grav lamelele. Le poti scoate inainte sa incepi sa lucrezi pamantul cu ajutorul unei cazmale.

Un astfel de utilaj poate face viata mai usoara oricarei persoane care locuieste la curte si care vrea sa se bucure de roadele pamantului sau. In plus, daca ai un motocultor, salvezi foarte mult timp si te asiguri ca pamantul este intr-o stare perfecta pe toata suprafata. Raportul dintre consumul de combustibil si pamantul lucrat este mult mai avantajos decat cel al orelor/zilelor pe care le-ai fi muncit fizic pentru aceasta activitate.

Daca doresti sa-ti cumperi un motocultor de gradina, intra pe site-ul o-mac.ro si alege-l pe cel care crezi ca se va descurca cel mai bine cu pamantul din gradina ta. Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »