Cum sa-ti printezi fotografiile acasa

Imprimanta fotoDin ce in ce mai multe persoane au inceput sa nu-si mai duca fotografiile personale la developat si sa le scoata chiar ei folosindu-se de imprimanta de acasa si de hartie speciala pentru fotografii. De ce fac acest lucru? Pentru ca este mai ieftin si pentru ca nu mai vor sa imparta fotografiile personale cu angajatii centrului de developare care din lipsa de ocupatie se uita printre pozele clientilor.

Iata cateva sfaturi utile pentru a-ti printa pozele la tine acasa:

1. Cumpara-ti o imprimanta

Pentru a putea printa o fotografie ai nevoie in primul rand de o imprimanta de performanta medie. Nu opta pentru imprimante laser, ci alege o imprimanta cu tus reincarcabil pentru a scuti ceva banuti. Exista si imprimante speciale pentru fotografii care au dimensiuni ceva mai mici.

2. Camera foto profesionala

Pentru a te bucura de poze de calitate trebuie sa ai si un aparat foto pe masura care sa le poata face. Chiar si camera de la telefonul mobil poate face poze reusite daca are cel putin 5 megapixeli si conditiile sunt propice. Insa, iti recomandam mai bine o camera foto profesionala pentru ca in ultima perioada le-a scazut foarte mult pretul.

3. Hartie foto

Pentru a scoate imaginile cu acel aspect lucios ai nevoie de hartie speciala pentru fotografii. Daca vei printa pe o coala mata, calitatea va fi dezamagitoare si nu-ti vei mai permite sa le arati prietenilor pozele tale developate la domiciliu. Astfel, trebuie sa cumperi hartie foto speciala. Aceasta hartie se gaseste in mai multe dimensiuni (poti alege in functie de imprimanta ta).

4. Putin talent in Photoshop

De ce ai nevoie de acest talent? Pentru ca majoritatea pozelor au nevoie de putin reglaj din Photoshop. In acest program puteti scoate efectele nedorite sau puteti adauga efecte care sa faca poza mai interesanta. Daca nu te descurci, exista destule tutoriale online care sa te ajuta in editarea fotografiilor pe care vrei sa le developezi la tine acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »