Cum sa te imbraci pe timp de iarna

haine-iarnaMetoda cea mai simpla si cea mai eficienta de a nu resimti pana in oase frigul puternic al iernii este suprapunerea hainelor. Atentie insa, aceasta suprapunere de imbracaminte trebuie facuta intr-o anumita ordine pentru a evita supraincalzirea.

Pentru a folosi metoda cu succes trebuie sa aveti la dispozitie cateva haine de marimi mari pe care sa le puteti imbraca peste primele straturi de haine.

Primul strat este cel mai important si este reprezentat de hainele in care vei ramane cand vii de afara. Daca vei petrece mult timp pe afara, sau daca interiorul in care vei ajunge va fi friguros, atunci este recomandat sa porti lenjerie din bumbac mai groasa, o bluza slim fit cu maneca lunga si dres gros.

Al doilea strat de haine este cel care formeaza stratul de mijloc, cunoscut si ca strat izolator. Aerul va trece prin acesta daca este expus direct vantului, dar mentine o temperatura constanta atunci vremea nu este agitata. Un pulover sau orice alta piesa vestimentara care permite aerului sa circule este exact ce ai nevoie pentru cel de-al doilea strat.

Hainele de exterior reprezinta cel de-al treilea strat si sunt cele care se lupta primele cu frigul iernii. Ele trebuie sa fie din tesaturi bine stranse si sa se opuna vantului si precipitatiilor. Un alt rol al stratului de exterior este acela de a ajuta stratul izolator. Un palton gros din multe straturi tesute strans, o geaca din fas, o pufoaica, toate sunt excelente pentru un strat exterior. Sa nu uitam de fular, manusi si genti de barbati sau de femei, in functie de caz, care sa se asorteze tinutei.

In picioare se recomanda o pereche de cizme de cauciuc care sa nu permita umezelii sa patrunda la interior. Stim cu totii cat de neplacut este sa te uzi la picioare si sa nu ai unde sa te schimbi in acel moment.

Translate »