Cum sa te comporti la noul loc de munca

angajat-nouDaca ai reusit sa-ti gasesti un nou loc de munca sau daca te afli la primul job trebuie sa tii cont de cateva „mici detalii” care sa te faca remarcat inca de la inceput si sa-ti faca mai usoare primele zile la locul de munca.

Iata care sunt acestea:

1. Fii politicos

Cel mai important lucru, valabil in cazul tuturor locurilor de munca, este sa fii politicos cu femeile si respectuos cu barbatii, in special daca sunt ceva mai in varsta decat tine. In cazul in care esti femeie, trebuie sa oferi o strangere de mana delicata barbatilor si una ceva mai apasata femeilor pentru a te impune in fata acestora (este valabil si in cazul barbatilor).

2. Zambeste discret

De ce discret? Nimanui nu-i place sa zambesti cu gura pana la urechi atunci cand el este nevoit sa-ti explice lucruri grele si are multe alte lucruri mai importante de facut. Un zambet discret arata ca esti un om serios, dar care stie si de gluma in limita bunului simt. Atentie insa, aceasta regula nu se aplica si la locurile de munca din strainatate. Angajatorii straini pot considera acel zambet discret un zambet tamp.

3. Imbraca-te frumos

Chiar daca nu obisnuiesti sa te imbraci elegant si chiar daca jobul nu o impune, incearca cel putin in primele cateva zile sa te imbraci frumos. Puteti imbraca o camasa, un pantalon casual/elegant si o pereche de pantofi.

4. Stai la program

Este foarte important sa stai la program, in special daca esti proaspat angajat. Angajatorii te vor testa si-ti vor spune ca poti sa pleci mai devreme, chiar daca ar mai fi unele chestii pe care le poti invata pana la ora de plecare. Nu numai angajatorii vor fi cu ochii pe tine, ci si colegii care vor fi foarte gelosi daca veti pleca mai devreme.

Multa bafta la noul loc de munca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »