Cum sa izolam un balcon sau o terasa?

BalconIzolarea balconului impotriva umezelii, izolarea temica sau pentru prevenirea altor factori externi nu este chiar atat de complicata pe cat ai crede. Este un proces pe care il poti face si singur folosind hidroizolatii sub placari, dar si adezivi de calitate.Desi este mai bine sa apelezi la profesionisti in domeniu, poti incerca sa faci treaba chiar tu, iar satisfactia va fi mult mai mare. Daca nu-ti iese din prima… mai incearca si cu siguranta vei reusi!

Iata trei pasi simpli pe care trebuie sa-i urmezi pentru a izola balconul rapid:

1. Se placheaza cu polistiren extrudat de 5 cm;
2. Se toarna o sapa de cel putin 2 cm;
3. Se aplica pardoseana preferata (aceasta poate fi din lemn, gresie, rasini – in functie de tipul balconului care poate fi acoperit sau nu);

Daca este vorba de o terasa pe acoperis, procesul devine ceva mai complicat, dar un balcon deschis va fi o adevarata comoara pe timp de vara. Daca adaugi si putin gazon, dar si cateva dintre plantele favorite vei obtine locul pentru pentru relaxare.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te alege cu o frumoasa terasa verde pe care sa faci un gratar cu prietenii:

1. Adauga un strat de polistiren extrudat, dar aplica anterior si adezivi pentru placi ceramice;
2. Nu uita de stratul de hidroizolatie;
3. Toarna o sapa de 2-3 cm;
4. Pune un strat de pamant;
5. Planteaza pe stratul de pamant gazon sau alte plante favorite.

Daca esti ceva mai pretentios, poti adauga si un acoperis pe care sa-l poti monta in sezonul rece si pe care sa-l demontezi atunci cand cresc temperaturile. Insa, daca bugetul nu-ti permite o astfel de investitie, poti cumpara o simpla umbrela pentru terasa si astfel vei scapa mult mai ieftin.

Acum, nu va ramane decat sa va relaxati pe noul balcon/noua terasa si sa va chemati prietenii in vizita. Distractie placuta!

Translate »