Cum sa dovedesti plata amenzii fara chitanta

taxeMii de cetateni primesc acasa somatie prin care afla ca au amenzi neplatite de acum luni de zile, ba chiar si de cativa ani de zile. Recent, am primit si eu o astfel de somatie pentru o amenda neplatita din 2011. Norocul meu a fost ca am pastrat amenda si chitanta de plata de la CEC.

Insa, pentru cei care au platit amenda si nu mai au chitantele treburile devin mult mai complicate. Din cauza autoritatilor care nu se obosesc in a comunica intre ele, mii de oameni se trezesc ca trebuie sa plateasca inca odata amenda, dar de aceasta data amenda este dublata.

Ce trebuie sa facem?

Mai intai trebuie sa mergem la Directia de Impozite si Taxe Locale (fiecare la cea a sectorului la care apartine). Aici, trebuie sa explicam ca am platit de multa vreme amenzile care la ei figureaza neplatite de foarte mult timp. Functionarii ne vor spune ca trebuie neaparat sa aducem chitantele drept dovada.

In pasul doi trebuie sa mergem la CEC (incercam la cel la care am platit amenda, desi s-ar putea sa fiti trimisi la sediul central) si sa depunem o cerere pentru care va trebui sa asteptam 30 de zile raspunsul daca am achitat sau nu amenda.

Astfel, trebuie sa mai facem un drum la CEC si unul inapoi la Directia de Impozite si Taxe Locale. Daca aveti ghinionul ca cei de la CEC sa nu va mai gaseasca plata respectiva in baza de date, va trebui sa platiti din nou amenda…:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »