Cum sa conduci in siguranta pe zapada

Condus pe zapadaSofatul in conditii de iarna poate deveni problematic chiar si pentru cel mai experimentat sofer. Insa, einteresant.com vine in ajutorul conducatorilor auto cu 5 sfaturi care ar trebui sa fie respectate cand plecati la un drum pe timp de iarna.

1. Aveti grija sa nu va lipseasca urmatoarele: cauciucuri de iarna, o lopata (preferabil de fier – cele de plastic se rup usor), un sac cu nisip, o patura groasa si LANTURILE DE IARNA .  Cum se monteaza lanturile de iarna la autoturisme (video)

2. Intotdeauna sa plecati la drum cu rezervorul cat mai plin, preferabil FULL. Motivul? Nu se stie niciodata cand sunteti surprinsi de o ninsoare puternica care va impune stationarea pe o perioada mai lunga si va trebui sa tineti motorul pornit pentru a va putea incalzi (puteti folosi si patura de la punctul 1).

3. Atunci cand conduceti pe drum cu zapada/gheata INTOTDEAUNA sa pastrati o distanta mai mare fata de vehiculul din fata dumneavoastra pentru a putea opri masina in conditii de siguranta si aveti grija ca in curbe sa nu calcati tare acceleratia (spatele masinii poate intra in derapaj).

4. Daca vehiculul pe care il conduceti NU este dotat cu ABS, niciodata sa nu apasati frana brusc pentru ca masina se va duce ca o sanie pe zapada. In cazul in care ESTE dotat cu ABS puteti apasa frana cum considerati deoarece masina va reactiona mai corespunzator, dar incercati sa EVITATI si in acest caz sa o apasati prea tare.

5. Cand sofati pe drum de iarna trebuie sa fiti ODIHNIT si nu trebuie sa uitati sa va luati la dumneavoastra mancare/bautura.

Drum bun!

3 comments on “Cum sa conduci in siguranta pe zapada

  1. […] Citeste si: Cum sa conduci in siguranta pe zapada […]

  2. […] Util: Cum sa conduci in siguranta pe zapada […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »