Cum sa alegi tratamentul stomatologic potrivit

control dentistCu totii stim cat de neplacut este sa tratam unele afectiuni ale dintilor , insa tot ce trebuie sa facem este sa trecem peste teama de durere si sa alegem cea mai potrivita interventie astfel incat sa ne bucuram de cat mai multe beneficii. Printre cele mai intalnite interventii chirurgicale se numara:

1. Extractia dentara

Acesta devine necesara atunci cand dintele nu mai poate fi salvat prin proceduri dentare obisnuite si este compromis. De asemenea, aceasta poate fi recomandata si din alte motive precum, pregatirea danturii pentru  proteza dentara sau motive de ortodontie.

2. Rezectia apicala

In cazul in care dorim sa salvam un dinte pentru care  singura alternativa este extractia, putem opta pentru rezectia apicala prin care se extirpa un tesut de granulatie de la varful radacinii dentare. Aceasta ofera multiple beneficii si nu este dureroasa, iar osul se reface complet dupa aproximativ 4 luni.

3. Implantul dentar

Aceasta este un surub care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte lipsa, iar interventia chirurgicala de plasare are loc imediat dupa extractie sau dupa ce locul s-a vindecat, fiind o interventia usoara si fara dureri. Dupa un anumit timp se ataseaza un bont protetic, deasupra caruia se plaseaza coroana, puntea sau proteza dupa caz.

4. Cosmetica dentara

Pentru dantura perfecta mult visata putem opta pentru diverse tipuri de tratamente ce  prezinta avantaje multiple legate de igiena, printe acestea numarandu-se detartrajul, curatarea profesionala a danturii si chiuretajul subgingival. Alte tratamente au avantaje estetice ale danturii si anume, albirea profesionala, albirea ambulatorie si fatetarea danturii.

4. Tratarea cariilor

Caria dentara este cea mai frecventa afectiune a sistemului dento-maxilar, avand multiple cauze legate de igiena cavitatii orale, dar si consumarea unor alimente bogate in zahar si fumatul. Majoritatea cazurilor sunt tratate in stadiu avansat, astfel incat este recomandat sa mergeti periodic la un control stomatologic pentru a preveni aparitia acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »