Cum functioneaza o imprimanta de carduri

Imprimanta carduriStiati ca imprimantele de carduri functioneaza prin procese de imprimare care folosesc transferul direct sau retransferul?

Aceste imprimante de carduri sunt folosite de marile companii din domeniul bancar, medical, farmaceutic, dar si de Ministerul Sanatatii pentru nou lansatele carduri de sanatate.

In cazul transferului direct catre card (imprimare DTC), capul de imprimare este incalzit si este folosit impreuna cu panglica (cerneala) cu pana la cinci culori diferite pentru a atasa o imagine direct pe un card din PVC. Rezultatul este un card asemanator celor care se emit gratuit de catre banci (cele care dupa un an li se sterge scrisul), dar este satisfacator si poate rezista mult timp daca posesorul nu il foloseste prea des.

Printarea prin retransfer este cunoscuta si ca „printare de carduri HD”. Aceasta foloseste un proces similar, doar ca panglica este incalzita si o imagine este aplicata pe un film de retransfer. Acest film este atasat ulterior pe cardul din PVC cu ajutorul unui proces de incalzire. Rezultatul este un card cu un finisaj de exceptie care iti va fi util (sau nu) in anumite situatii.

Ce metoda de printare este mai buna?

Ambele metode de printare sunt foarte bune si rezista bine de-a lungul timpului, dar metoda retransferului este mai scumpa pentru ca ofera un card mai aratos.

Ce iti trebuie pentru a putea printa carduri?

Pentru a putea printa carduri ai nevoie de un calculator (majoritatea imprimantelor folosesc un software special care functioneaza pe un sistem de operare Windows sau Mac), imprimanta de carduri, panglica pentru imprimanta (cerneala care va crea cardurile), carduri din PVC si suport din partea unei companii specializate in domeniu.

Cat costa o imprimanta de carduri?

Imprimantele de carduri au preturi cuprinse intre 500 euro si 4.000 de euro. Pretul variaza in functie de dotari si functionalitati. Atentie insa, pe langa pretul imprimantei trebuie sa luati un considerare si pretul cartusului si al cardurilor care vor fi imprimate.

Pentru a afla mai multe detalii, inclusiv preturi, legate de imprimantele de carduri puteti vizita un specialist in domeniu: printcard.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »