Cum functioneaza cartelele de proximitate

card-fidelitate

Angajatii de pe vremea comunismului obisnuiau sa scrie in „Condica” pontajul si erau nevoiti sa-l completeze zilnic. In ziua de azi, firmele nu mai au nevoie de un astfel de sistem de supraveghere a angajatului si se folosesc de cartele care transmit timpul petrecut de angajat la munca direct intr-o baza de date.

Structura cartelelor de proximitate este formata la interior dintr-un cip si o antena integrata. Cititoarele de cartele folosesc un semnal radio care pune activeaza cipul de pe cartela de proximitate si transmite mai departe datele stocate cu ajutorul antenei.

Aceste cartele de proximitate se apropie de cititoare, exact ca si cartelele RATB, nefiind nevoie sa se mai piarda timpul pentru trecerea printr-un sistem de citire sau printr-un scanner special.

Identificarea obiectului se efectueaza dupa un cod unic digital, care se pastreaza in memoria cip-ului plasat in interiorul cartelei. Astfel, devine foarte simplu de urmarit intr-o baza de date.

Principalele avantaje ale cartelelor constau in durabilitate si usurinta cu care pot fi folosite. Sunt ideale pentru sistemul de pontaj al unei firme cu foarte multi angajati.

Cardurile de fidelitate functioneaza pe acelasi principiu, dar acestea au fost create in scop de marketing pentru a fi folosite de catre comercianti in scopul fidelizarii clientilor. In plus, acestea ii ajuta pe reprezentantii companiilor sa tina o evidenta clara a clientilor. Pentru a atrage nu pierde acesti clienti fideli, se ofera un card de fidelitate personalizat pentru fiecare client in parte si discount-uri care se pliaza nevoilor sale.

Cartelele si cardurile se pot tipari color sau monocrom, pe o fata sau pe ambele fete, cu elemente distinctive de tipul codurilor de bare sau serii unice pentru fiecare, dar si cu elemente anticopiere.

Aceste cartele si carduri nu au nici o folosinta daca nu sunt folosite impreuna cu cititoare de carduri performante care sa nu dea erori in baza de date si sa tina o evidenta clara a pontarilor angajatilor/clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »