Ce mai planteaza agricultorii romani

secaraAgricultura poate deveni o afacere profitabila atunci cand stii ce sa plantezi si esti constient de ce are nevoie taranul roman pentru a-si creste animalele si pentru a-si asigura hrana necesara cel putin pana la urmatoarea recolta.

Agricultorii romani inca merg pe lucrurile simple si se pare ca profitul lor creste de la an la an. Iata ce mai planteaza agricultorii romani:

Grau

Graul este cea mai cultivata planta din intreaga lume si a patra cultura mondiala ca productie dupa trestia de zahar, porumb si orez. Graul se impune si acum ca aliment de baza in cultura occidentala, fiind prezent in mesele de zi cu zi sub forma de paine, gris, paste sau produse de patiserie.

Porumb

Porumbul este originar din America Centrala si se cultiva astazi in foarte multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera. Alaturi de grau, porumbul reprezinta 80% din productia de cereale din lume.

Secara

Semintele de secara au inceput sa fie preferate si de agricultorii romani pentru ca nu necesita foarte multa ingrijire pentru ca exista doua varietati de secara: de vara si de iarna. Secara se dezvolta bine in zonele cu clima racoroasa si uscata si se adapteaza mai bine decat graul intr-un astfel de climat.

Floarea-soarelui

Floarea-soarelui sau „Rasarita” (cum este cunoscuta in Moldova) este o planta care a prins radacini in America. Este cultivata in special pentru semintele bogate in ulei din care se extrage uleiul de floarea-soarelui.

Pepene verde

Pepenele, numit si hurbuz (in Moldova), lubenita (Banat si Oltenia) sau curcubete (in Ardeal), este originar de pe continentul african si face parte din familia Cucurbitaceae. Este cultivat la scara larga datorita fructului gustos de mari dimensiuni.

Rapita

Din semintele de rapita se obtine un ulei folosit in alimentatie si in industrie pentru fabricarea de biocombustibil (biodiesel). Aceasta planta este un nutret foarte valoros, avand importanta melifera in perioada de inflorire. Este raspandita in special in zonele cu clima uscata temperat continentala excesiva, dar se pare ca ii prieste si pamantul romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »