Ce controale se mai fac la medicina muncii?

Medicina munciiAproape orice angajat este „speriat” de controlul anual efectuat la medicina muncii. De ce? Pentru ca se gandeste inevitabil daca totul mai este in regula cu el dupa ce a depus un an de efort fizic sau intelectual. Astfel, ne-am gandit sa te pregatim din timp pentru aceasta deplasare obligatorie si sa iti spunem ce controale se mai fac la medicina muncii.

Iata care sunt controalele efectuate de majoritatea centrelor care ofera servicii de medicina a muncii:

Testul de vedere

Testul de vedere se face de catre toata lumea, indiferent ca are ochelari sau nu. Doar daca ai norocul ca medicul sa mearga pe incredere atunci cand ii spui ca nu ai probleme sau ca ai ochelari, vei scapa fara sa citesti toate literele de pe panou.

Greutatea

Vei fi cantarit pentru ca medicul sa-si dea seama daca greutatea corporala este corecta in raport cu inaltimea/varsta pe care o ai. Daca ai probleme de greutate, risti ca analizele sa devina ceva mai complicate.

EKG

Testul EKG (Electrocardiograma) este efectuata de toti cei care merg la medicina muncii. Este un test ce masoara impulsurile electrice ale inimii. Cand apar modificari EKG inseamna existenta unei afectiuni cardiace. In unele cazuri EKG-ul deceleaza anomalii numai in timpul efortului fizic sau atunci cand apar simptomele. In cazurile respective este necesara o forma speciala a electrocardiogramei denumita EKG de efort.

Glicemia

Glicemia reprezinta concentratia glucozei in sange. Aceasta trebuie sa fie intre 4,4 si 6,7 milimoli pe litru de sange. Daca indicele glicemic nu este situat intre aceste valori inseamna ca ai probleme de sanatate si trebuie sa faci analize mai amanuntite.

Recoltare de sange

Daca nu se ia glicemia printr-o intepatura in deget, atunci se va lua o mostra de sange pentru a face aceasta analiza, dar si altele. De obicei companiile mari care trimit angajatii la medicina muncii cer si astfel de analize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »