Ce analize trebuie sa-ti faci cand esti insarcinata

femeie gravidaO sarcina trebuie monitorizata cu atentie pentru a te asigura ca toate schimbarile viitorului copil au loc asa cum ar trebui. Astfel, medicul poate diagnostica din timp eventualele probleme care pot aparea in dezvoltarea micutului.

Prima consultatie consta intr-un examen ecografic care sa confirme sarcina si sa stabileasca varsta fatului. Dupa ecografie, urmeaza un set de analize care sa identifice factorii de risc prezentati de viitoarea mama.

Important! Intre saptamanile 11 si 13 de sarcina, cu ajutorul ecografiilor, pot fi urmarite si depistate malformatiile. Asa ca, ai mare grija sa nu uiti de aceasta etapa (medicul ar trebui sa te cheme si in aceea perioada la consult).

Hipertensiunea in timpul sarcinii poate intarzia destul de mult dezvoltarea copilului si poate duce la o nastere prematura. Femeile gravide sunt sfatuite in acest sens de catre medici in a-si monitoriza cu atentie tensiunea arteriala si sa-i anunte daca observa schimbari majore.

In trimestrul trei al sarcinii, mai exact intre saptamana 31 si 42 de sarcina, ecografiile au rolul de a monitoriza cresterea copilului. Medicul te va chema la cel putin doua consultatii in aceasta perioada.

Dupa ce au trecut 37 de saptamani, medicul obstetrician va hotara cat de des trebuie sa mai vina la consult viitoarele mamici, totul in functie de cantitatea de lichid amniotic sau de aspectul placentei.

Atentie! Daca inca nu s-au implinit cele 9 luni de sarcina si observi ca fatul este foarte agitat, mergi imediat la medic pentru a vedea ce se intampla. Au fost cazuri ingrozitoare in care copilul se agita pentru ca inhala infectia placentara si mamicile (sau chiar si medicii) credeau doar ca acesta este foarte jucaus.

Nu uita ca vizitele la medic sunt foarte importante in perioada de sarcina. Recomandarea noastra este sa mergi ori de cate ori simti ca este ceva diferit fata de simptomele obisnuite. Alege un centru medical dotat cu toate aparaturile moderne, cum ar fi Centrul Medical Matei Basarab.

Nastere usoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »