Cat te costa sa schimbi acoperisul unei case?

acoperis din lindabPrimul semn ca acoperisul trebuie schimbat este patrunderea picaturilor de apa in podul casei. Apa poate subrezi structura casei si vei avea de bagat mult mai multi bani decat a-i face-o pentru schimbarea acoperisului.

Ce materiale sunt recomandate pentru schimbarea acoperisului?

Cel mai folosit material folosit la ora actuala pentru acoperis este lindabul. Fiind o tigla metalica de calitate, lindabul rezista foarte bine de-a lungul timpului, pastrandu-si aspectul de nou (culoarea nu se sterge decat dupa foarte multi ani). Daca alegi sa folosesti acest material, ai grija si ca jgheaburile si burlanele sa fie facute din material identic sau cel putin sa fie vopsit intr-o culoare asemanatoare cu acoperisul.

Ai nevoie sa intaresti structura de rezistenta?

Inainte de a incepe sa reinvelesti casa, trebuie sa consulti un specialist care sa confirme faptul ca structura de rezistenta a casei va rezista greutatii tiglelor metalice. Daca sunt dubii, poti turna o noua centura deasupra peretilor pentru a intari intreaga structura a casei si pentru a fi sigur ca acoperisul va fi ancorat bine, rezistand astfel si celor mai furioase vijelii.

Cat te costa sa schimbi acoperisul?

In functie de cati metri patrati are casa ta, acoperisul din lindab poate costa intre 10.000 de lei si 50.000 de lei. Pretul este acceptabil daca ne gandim ca cel putin 50 de ani nu va mai fi nevoie sa schimbi acoperisul si probabil noua renovare nu va mai fi suportata de tine, ci de catre copii tai.

Atentie la sistemul de scurgere!

Casele au nevoie de sisteme pluviale care sa asigure o scurgere departe de colturile casei. Stim cu totii ca de la colturi pleaca problemele unei case si ca apa trebuie sa se scurga de pe acoperis la distanta de cel putin un metru fata de casa. Daca nu montezi burlane care sa duca apa din jgheaburi la cel putin un metru de casa, vei risca ca apa care pica in imediata apropiere a locuintei sa o erodeze pe aceasta pe la colturi si nu numai.

Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »