Cat de important este iluminatul interior?

Iluminat interiorIluminatul interior aduce multe beneficii starii psihice, dar si celei fizice daca este facut dupa standarde bine puse la punct. Pentru a asigura lumina necesara fiecarei incaperi trebuie sa utilizezi corpuri de iluminat concepute special pentru acestea. Facand acest lucru vei observa ca nu te vei mai simti obosit dupa o zi petrecuta in casa si cand vei stinge lumina te vei putea odihni exact ca dupa o zi petrecuta in aer liber.

Cum sa ne dam seama daca o incapere dispune de lumina optima?

Nu exista o metoda clara de a ne da seama de acest lucru, dar atunci cand intensitatea luminii nu deranjeaza ochii si transmite o stare de relaxare vizuala inseamna ca lumina din incaperea respectiva este disponibila in cantitati optime.

Lumina calda sau lumina rece?

Este dovedit faptul ca lumina calda (galbena) este mai relaxanta decat cea rece (alba), dar iluminatul cu lumina alba este mult mai clar. Astfel, se recomanda ca in incaperile in care iti petreci cea mai mare parte a timpului sa folosesti lumina calda, iar in celelalte sa folosesti lumina rece.

Noua generatie de corpuri de iluminat vine dotata cu lumini LED care consuma mult mai putina energie electrica decat becurile standard. In plus, calitatea luminii este mult superioara becurilor cu lumina incandescenta.

Cat de important este iluminatul interior?

Pentru a fi productivi si a nu avea dureri de cap este recomandat un tip de iluminat interior cat mai natural. Acesta nu poate fi obtinut doar prin lumina venita de afara prin geamuri, ci trebuie „imbunatatita” cu ajutorul becurilor sau a neonelor de la interior.

Importanta iluminatului interior se observa in special in cadrul unei firme. Daca mai multi angajati se plang de dureri de cap sau de dureri la nivel ocular, este clar ca firma are o problema cu intensitatea luminii prezente in departamentul respectiv. Atentie insa, lumina problematica poate fi si de la monitoarele pe care lucreaza respectivii angajati. Nu incepe sa schimbi toate becurile din firma pana nu te asiguri ca ai o problema grava care iti poate afecta angajatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »