Care este diferenta dintre uleiul sintetic si cel semi-sintetic?

schimb de uleiUleiurile de motor sunt fabricate din uleiuri de baza si aditivi. Uleiurile care sunt sintetice in totalitate contin fluide 100% neconventionale, de mare performanta. Cele semi-sintetice, cunoscute ca si „amestecuri”, contin proportii mai reduse de fluizi de performanta combinati cu uleiuri minerale conventionale.

Un lubrifiant sintetic contine mult mai multe uleiuri de baza rafinate decat uleiurile conventionale, oferind protectie motorului si performante mult peste asteptari. Motorul masinii tale va functiona la standarde de performanta optime timp de mai multi ani. Uleiul sintetic previne uzura, pastreaza motorul curat, isi pastreaza vascozitatea, previne rugina si reduce frecarea.

Se pot amesteca diferite uleiuri de motor?

Da, se pot amesteca diferite uleiuri de motor, cu conditia ca acestea sa fie compatibile cu carburantul folosit de masina ta (motorina sau benzina). Uleiurile de motor sintetice pot fi amestecate cu alte uleiuri semi-sintetice si vei obtine un ulei mai bun, dar nu excelent. Diluarea unui ulei sintetic cu unul semi-sintetic poate duce la reduceri vizibile de performante ale vehiculului.

De ce este mai scump uleiul sintetic?

Uleiul sintetic este mai scump pentru ca pastreaza motorul in aceeasi conditie pe toata durata folosirii sale, inlaturand riscul ca motorul sa cedeze. In plus, uleiul sintetic conserva energia din motorul masinii tale, contribuind la obtinerea unor performante ridicate si un consum redus de combustibil. Astfel, chiar daca costa ceva in plus la inceput, pretul va fi justificat pe parcursul folosirii sale.

Ce tip de ulei este mai bun pentru condusul de performanta?

Raspunsul este, dupa cum te asteptai, uleiul de tip sintetic. Acesta reprezinta cea mai buna alegere pentru conducatorul auto entuziast care vrea sa se bucure la maxim de performantele masinii sale. Daca iti place sa conduci ca un pilot de curse si performanta chiar conteaza pentru tine, este clar ca motorul masinii tale va fi expus la solicitari extreme in mod continuu. Astfel, iti recomandam sa cumperi uleiuri sintetice de top de pe site-ul starlubricants.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »