Cand si cum se planteaza pomii fructiferi?

caisePomii fructiferi plantati in gradina casei tale nu doar ca iti vor aduce in fiecare an poame suculente pe care sa le imparti cu familia, ci iti vor da si o satisfactie sufleteasca pe masura ce vor creste din ce in ce mai mult de-a lungul anilor.

Cand se planteaza?

Daca alegi sa plantezi pomi fructiferi altoiti, cea mai buna perioada de plantare este la inceputul primaverii. Daca pomii nu sunt altoiti, risti ca acesta sa nu prinda si sa se usuce la scurt timp de la plantare.

Pomii fructiferi se mai planteaza si toamna, cu aproximativ doua saptamani inaintea ingheturilor puternice, dar si iarna cand pamantul se dezgheata si temperatura creste considerabil peste pragul de inghet. Vara este exclusa plantarea oricarui tip de pom.

Cum se planteaza?

1. Sapa o groapa

Dupa ce ati curatat terenul, se va sapa o groapa de 30/30/30 cm in cazul plantarii de pomi fructiferi pitici si de 50/50/50 cm pentru pomii fructiferi normali.

2. Aranjeaza radacinile

Elimina portiunile ranite, mucegaite sau uscate ale radacinii. Radacinile fibroase se taie scurt, iar cele groase se lasa cat mai lungi. Scurtarea radacinilor se va face astfel incat majoritatea sectiunilor sa fie orientate spre fundul gropii.

3. Pune-i ingrasaminte naturale

Pune pe fundul gropii gunoi de grajd uscat si ingrasaminte chimice, iar dupa amesteca intr-o galeata balega proaspata cu pamant galben si cu apa. Amestecul respectiv poate fi completat cu substante speciale pentru protejarea radacinilor dupa plantare.

4. Plantarea

Plantarea pomilor se face cu punctul de altoire situat cu 3-4 cm mai sus decat nivelul solului, astfel incat, dupa plantare, acesta sa coboare la nivelul cu solul. Radacinile trebuie sa fie pozitionate rasfirate pe stratul de pamant, iar dupa se va trage pamant maruntit peste groapa.

Nu uitati faptul ca pomii se scurteaza primavara, iar aceasta operatie trebuie sa fie executata cu ocazia taierilor de proiectare a coroanei. De obicei, vergile se scurteaza la aproximativ 60 de centimetri, iar pomii cu ramuri anticipate la aproximativ 100 de centimetri, pastrandu-se doar acele ramuri care vor fi folosite la formarea coroanei.

Daca va intrebati cat mai costa un anumit tip de pom fructifer, puteti accesa cu incredere pagina: pomi fructiferi pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »