Avantajele externalizarii serviciilor de curatenie

servicii curatenieExternalizarea serviciilor de curatenie aduce o multime de beneficii firmelor care urmaresc sa reduca costurile si sa creasca eficienta. Angajarea unui personal dedicat curateniei implica costuri importante care pot fi utilizate pentru sustinerea si cresterea afacerii.

firma specializata de curatenie nu doar angajeaza si isi instruieste angajatii, ci si pune la punct proceduri si are la dispozitie personal de rezerva pentru situatiile de urgenta. Astfel, compania care apeleaza la serviciile de curatenie nu va intampina dificultati, nemaifiind nevoita sa aloce foarte mult timp pentru rezolvarea acestor probleme adiacente.

Potrivit unui studiu facut de “FMLink and Encompass Worldwide Technologies Outsourcing Survey”, 52% dintre companii au scazut costurile operationale prin externalizarea serviciilor de curatenie. “The International Facility Management Association (IFMA)” estimeaza ca serviciile in-house de curatenie costa cu aproximativ 23% mai mult decat cele externalizate catre o firma de curatenie.

Proprietarii de afaceri pot economisi bani prin eliminarea costurilor cu angajatii (salarii, bonuri de masa, taxe, asigurari), dar si prin eliminarea costurilor cauzate de achizitia de echipamente si substante folosite pentru curatenie. In plus, personalul extern este specializat in curatenie. Acestia sunt familiarizati cu cele mai noi echipamente, dispun de cele mai bune produse de curatenie si actioneaza in baza unor reguli si proceduri care eficientizeaza procesul. Sa nu uitam ca in cazul utilizarii personalului in-house, standardele de curatenie nu sunt, de cele mai multe ori, indeplinite intr-un mod adecvat.

Unele firme specializate in curatenie (cele serioase) ofera o garantie a faptului ca treaba va fi facuta asa cum trebuie. Astfel, daca curatenia nu este facuta in mod corespunzator, vor putea fi trasi la raspundere si li se va putea taia din plata lunara.

Un alt avantaj important al externalizarii este posibilitatea de a proiecta costurile. O companie de servicii de curatenie va opera in bugetul prestabilit de fiecare client, ceea ce inseamna ca nu vor aparea costuri neprevazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »