ANM: Prognoza de vara – vezi cum va fi vremea

soareConform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), ne asteapta o vara foarte calduroasa, iar ploile vor fi mai putine decat in mod normal. Prognoza indica si faptul ca, in unele regiuni, temperaturile se vor incadra in limitele normale ale perioadelor respective.

Mai

In ultima luna de primavara vremea va fi normala, cu temperaturi foarte apropiate de mediile anuale – 14 grade Celsius. Temperaturile medii se vor situa undeva intre 12-18 grade in functie de regiuni.

Precipitatiile se vor incadra si ele in normalul perioadei, mai exact intr-o medie de 76 litri/m². In centru, vest si est este posibil ca ploile sa fie ceva mai abundente, iar in celelalte regiuni sunt asteptate precipitatii mai slabe decat deobicei.

Iunie

In prima luna de vara vremea se va incadra in limitele normale in majoritatea regiunilor – media anuala este situata la 17.5 grade Celsiuni. Soarele va arde mai puternic in vestul, sud-vestul si in sudul tarii.

Ploile isi vor face si ele simtita prezenta, insa nu in cantintati foarte mari (se estimeaza undeva la 89 de litri/m²). Acestea se vor incadra in limitele normale in special in sud si sud-est.

Iulie

Vara torida se va resimti in luna iulie, cand temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit – peste media de 19 grade Celsius a periodei. Temperaturi apropiate de cele normale se vor resimti doar in nordul si centrul tarii.

Ploile vor fi mai putine si se vor incadra sub media anuala de 78 litri/m². Exceptii vor fi doar in nord, unde va ploua in cantitati obisnuite pentru mijlocul verii.

Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »