Amenajarea unui bar profesional in propria locuinta

Bar profesionalPentru amenajarea unui bar profesional in propria locuinta putem alege o metoda mai simpla sau una ceva mai complicata. Metoda simpla este deplasarea la barul preferat din oras si adresarea unei simple intrebari proprietarului: „Cu ce firma ati colaborat pentru a face acest bar?”. Dupa ce vei primi raspunsul dorit, poti suna la firma respectiva si poti cere o oferta de pret pentru realizarea unui mini-bar profesional care sa fie o copie a celui de la barul public sau de la barurile profesionale publice preferate (poti incerca o combinatie intre doua sau trei baruri).

Metoda mai complicata este sa iei problema in propriile maini si sa construiesti barul din ideile tale. Iata cateva sfaturi pentru a face acest lucru:

Tine cont ca tejgheaua nu este cea mai importanta piesa in amenajarea barurilor profesionale, ci mai degraba spatiul de deasupra acesteia si cel din spatele „barmanului” care merita o atentie speciala. Deasupra tejghelei trebuie sa se gaseasca la indemana paharele de servit, dar si alte ustensile necesare la prepararea si mixarea bauturilor. Astfel, cel care face aceasta lucrare (tu sau meseriasul) trebuie sa aiba experienta si sa gandeasca totul pentru a fi usor de accesat.

Imediat sub spatiul destinat paharelor si ustensilelor specifice activitatii de barman se va pozitiona o chiuveta de mica adancime, dar cu o latime generoasa pentru ca nu vei sta sa speli paharele in timp ce-ti servesti musafirii.

Cum asezam bauturile?

De obicei, bauturile se aseaza in ordinea: Vodca, Gin, Rom, Tequila, Triple Sec si Whisky. In spatele barmanului se va amplasa o vitrina unde se aseaza in mod uzual bauturile mai scumpe (cele din care folosesti putin la prepararea altor bauturi). Poti adauga si unul sau mai multe logo-uri care sa aduca putina lumina stralucitoare barului. Nu uita ca vitrina necesita o intretinere constanta si trebuie sa fie mereu impecabila si foarte curata.

In final, vei avea nevoie si de un mini-frigider care sa fie pozitionat undeva sub bar. Aici se vor depozita fructele exotice, cuburile de gheata, maslinele si alte ingrediente necesare. Berea si vinul se pot tine tot aici sau in dulapuri special amenajate sub tejgheaua barului.

Pentru a gasi piesele de mobilier necesare pentru realizarea unui bar profesional in propria locuinta, iti recomandam cu incredere site-ul Maxigel.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »