5 metode pentru motivarea angajatilor

motivatieDaca esti directorul unei firme sau responsabil pentru departamentul de resurse umane, printre atributiile tale de manager de personal se numara si motivarea angajatilor. Astfel, trebuie sa te gandesti periodic la acest lucru si sa apelezi la una dintre metodele de mai jos pentru a da satisfactie angajatului si pentru a-l motiva sa faca o treaba buna in continuare.

Iata care sunt cele 5 metode pentru motivarea angajatilor:

1. Marirea salariului

Marirea pachetului de salarizare este cea mai buna metoda de a motiva angajatul. Daca acesta pune suflet in ceea ce face si are numai rezultate positive, cresterea salariului devine un procedeu care il ajuta sa-si pastreze atitudinea care trebuie in munca.

2. Bonusuri periodice

Bonusurile de sarbatori sau de implinirea unui anumit numar de ani in firma reprezinta o alta metoda interesanta de motivare a angajatilor. Facand acest lucru, angajatul va avea mai multi bani atunci cand chiar are nevoie si va aprecia gestul facut de companie.

3. Promovarea in functie

Promovarea in functie, implicit marirea salariului, este o metoda care da satisfactie angajatului. Acesta se va simti mai important si va incerca sa-si depaseasca limitele la care a ajuns in functia pe care a ocupat-o anterior.

4. Team Building-ul

Daca vei duce angajatul intr-un loc in care sa se relaxeze, sa manance bine si sa se distreze, acesta va prinde energie pentru perioada de lucru urmatoare. Atentie insa, nu se recomanda team building-urile de doar o zi pentru ca angajatul va reveni la munca mai obosit decat a plecat.

5. „Vorba dulce, mult aduce!”

Daca vorbesti frumos cu toata lumea si oferi din cand in cand cuvinte de lauda, vei observa ca li se va afisa fericirea in zambet. Insa, nu uita ca degeaba vorbesti frumos cu ei daca le oferi un salariu mic si ii pui sa munceasca foarte mult pentru acesta. Incearca sa te dedici mai mult angajatului si lasa restul treburilor pe mana unei aplicatii de management de personal care le face pe toate, cum ar fi cea oferita de HRP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »