4 sfaturi pentru a reduce costurile la intretinere

Costuri intretinerePlata intretinerii lunare este o actiune care ii poate intrista chiar si pe oamenii cu o situatie financiara medie spre buna. Factura creste in special pe parcursul sezonului rece si ajunge deseori la peste 500 RON pe luna, chiar si  la un mic apartament cu doua camere.

Iata cateva sfaturi/produse interesante care te ajuta sa reduci costul facturii de intretinere:

1. Centrala proprie

Aceste centrale termice proprii sunt ideale pentru ca vei plati exact cat vei consuma. Mai mult de 1,1 milioane de locuinte din tara au fost debransate de la sistemul centralizat in ultimii ani, una dintre principalele cauze fiind cresterea pretului la caldura. Numarul gospodariilor dotate cu centrale termice proprii a ajuns la aproximativ 1,5 milioane, in comparatie cu 1,4 milioane de locuinte care inca mai folosesc sistemul centralizat de incalzire.

2. Pereti izolati termic

Cea mai mare parte din caldura este pierduta prin peretii exteriori (25%). Astfel, termoizolarea peretilor poate aduce cea mai mare economie, reducand consumul cu aproximativ 20%. Un punct foarte slab din punct de vedere energetic al cladirilor romanesti (in special blocurile) este performanta de izolare termica a peretilor exteriori. Aceasta nu asigura uneori nici macar confortul termic si este adeseori sub nivelul minim de rezistenta termica impus de legislatie.

3. Boiler

Un boiler (in cazul in care nu stiti) este un recipient de acumulare a apei calde, izolat termic si echipat cu un sistem de incalzire a apei din el. Folosirea boilerului poate reduce considerabil consumul de apa calda atunci cand locuiti la bloc. Exista boilere care pot incalzi apa rece cu un consum minim de curent electric. Insa, trebuie sa aveti grija ca acestea sa fie de clasa energetica A+ sau peste.

4. Pilota groasa

Si ca un ultim sfat, o pilota groasa te poate ajuta sa tii caloriferul la minim si sa faci economie la apa calda. Aceasta reprezinta una dintre cele mai bune si cele mai ieftine solutii pentru a reduce costul la factura de intretinere pe timpul sezonului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »