4 sfaturi pentru a prelungi viata masinii de spalat vase

masina spalat vaseDespre masina de spalat vase se spune ca a fost creata pentru femeile moderne, care nu vor sa piarda foarte mult timp cu spalatul vaselor. Reprezinta o investitie pe care nu o putem face anual si de aceea trebuie sa avem grija cum o folosim. Cumparand una dintre masinile de spalat vase recunoscute pentru calitate, cum ar fi cele produse de Beko, si tinand cont de sfaturile din continuarea acestui articol, vei reusi sa prelungesti considerabil viata masinii de spalat vase.

1. Nu spala mai mult de 3 ori pe zi

Chiar daca ai foarte multe vase de spalat, nu baga la spalat mai mult de 3 ori pe zi. Facand acest lucru, componentele masinii de spalat se vor uza mai rapid si astfel aceasta va ceda mai repede. Tine cont de acest lucru pentru a prelungi viata masinii tale de spalat vase.

2. Foloseste detergent anticalcar

Detergentul anticalcar previne depunerile de calcar in interiorul cuvei din inox. Aceste depuneri afecteaza afecteaza unele componente ale masinii de spalat si de aici pot aparea alte defectiuni mult mai grave. Este cea mai des intalnita problema aparuta la masinile de spalat rufe, dar care poate aparea si la cele de spalat vase.

3. Apa sa nu aiba impuritati sau rugina

Teava cu apa rece care duce catre masina de spalat trebuie sa fie cat mai curata si sa nu contina rugina. Daca are impuritati sau rugina, vasele si paharele nu vor fi spalate foarte bine, iar masina de spalat se va strica mult mai repede (rugina se depune pe componentele interioare ale masinii).

4. Foloseste detergent special pentru masina de spalat vase

S-a demonstrat faptul ca masinile de spalat vase rezista mai mult in timp daca sunt folosite impreuna cu detergent special creat pentru acestea. Multe gospodine pun in masina de spalat orice tip de detergent au la indemana, riscand astfel sa provoace daune ireparabile masinii. Foloseste doar detergent special daca vrei sa nu ai probleme cu aparatul electrocasnic la doar cateva luni de la achizite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »