4 metode de relaxare care nu dau gres

automasajOrice om are nevoie din cand in cand de relaxare. Fara sa ne relaxam am deveni oameni robotizati si nu ne-am mai bucura asa cum se cuvine de viata pe care o traim. Iata 4 metode de relaxare pe care cu siguranta le vei incerca sau le-ai incercat si tu:

1. Automasajul – Atunci cand muschii sunt tensionati si nu ai timp sa mergi la un salon de masaje, trebuie sa apelezi la automasaj. Zonele care se maseaza cu ajutorul tehnicilor de automasaj sunt: zona umerilor si a gatului, zona soldurilor, muschii picioarelor si talpile.

2. Meditatia – Orice actiune care se repeta poate fi o sursa de meditatie: plimbarile prin parc, inotul, pictura si orice alta activitate care te poate calma si relaxa. Expertii recomanda golirea mintii de gandurile rele si reluarea unei activitati relaxante repetitive. Sunt suficiente doar cateva minute pe zi de meditatie pentru a diminua considerabil nivelul de stres acumulat.

3. Respiratia adanca – O persoana stresata respira superficial, in timp ce o persoana calma respira profund. Astfel, pentru a transforma tensiunea in relaxare trebuie schimbat modul in care respiri. Iata cum trebuie sa procedezi: expira adanc tot aerul din piept, ca un oftat prelungit, si apoi se trage aer cu putere pana simti ca ai plamanii plini cu aer. Se va repeta procedeul de cel putin zece ori si vei observa ca senzatia de relaxare devine din ce in ce mai puternica cu fiecare repetitie.

4. Muzica – Muzica este o alta sursa importanta pentru relaxare. Aceasta poate calma bataile inimii si poate aduce alinare sufletului. Atunci cand ti se pare ca ai (sau chiar ai) foarte multe probleme, te poti lasa invaluit de sunetele muzicale, iar baile inimii tale vor fi calmate. Cea mai buna muzica pentru relaxare este muzica clasica. Cercetarile oamenilor de stiinta arata ca ascultarea timp de 30 de minute de muzica clasica poate produce efecte calmante echivalente cu administrarea a 10 miligrame de valium (diazepam). Este ca un masaj facut de un profesionist creierului tau.

Relaxare placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »