4 destinatii montane pentru vacanta de toamna

balea lacToamna este un anotimp prielnic pentru vacanta, in special datorita temperaturii placute de afara, dar si a preturilor scazute din majoritatea statiunilor de la noi din tara. Cum sezonul estival s-a terminat si hotelurile de la malul marii si-au inchis portile, nu ne ramane decat sa ne orientam spre statiunile montane.

Iata 4 destinatii numai bune pentru vacanta de toamna:

1. Poiana Brasov

Aceasta statiune este destinata relaxarii totale si se afla la poalele Muntelui Postavaru, la doar 12 km de Brasov. Este cea mai cunoscuta statiune montata din tara noastra, fiind preferata de foarte multi straini, in special de englezi. Principalele atractii sunt cele 12 partii de schi, lacul, patinoarul, telecabinele, telegondola si cele 7 teleschiuri, dar si saniile trase de cai (pentru romantici).

2. Balea Lac

Este una dintre cele mai grandioase zone alpine din toata Romania. Balea Lac se afla in Masivul Fagaras, la 2.500 metri altitudine, si se poate ajunge la el pe faimosul Transfagarasan sau cu telecabina atunci cand drumul este inchis. Aceasta statiune atrage turistii care vor sa cutreiere prin munti, sa zboare cu parapanta sau sa schieze. In plus, anual in luna februarie se desfasoara Festivalul Zapezii. La acest festival cele mai celebre atractii sunt constructiile temporare din gheata.

3. Statiunea Cheia

Statiunea Cheia este vizitata de turisti pe tot parcursul anului. Aceasta se afla la poalele Masivului Ciucat, la 871 metri altitudine. Este un loc care atrage prin presiune atmosferica joasa, aer fara praf si alergeni, bogat in raze ultraviolete. Atractiunile statiunii Cheia sunt: traseele montane, sporturile de iarna si impresionanta Manastire Cheia, pictata de Gheorghe Tatarascu in 1837.

4. Statiunea Ranca

In judetul Gorj, la poalele Muntelui Parang, se afla statiunea Ranca. Turistii vin aici pentru ca sunt atrasi de traseele montane incredibil de frumoase, de cele trei partii de schi dotate cu nocturna si cu instalatie pentru zapada artificiala, de lacurile glaciare sau de acumulare si de pajistile si platourile de mari dimensiuni. Anual, in luna septembrie, aici se desfasoara Campionatul National de Viteza in Coasta.

Pentru cazare in oricare dintre statiunile enumerate mai sus puteti intra pe vilegia.ro. Vacanta placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »