3 motive sa-ti cumperi generator electric

generator-electricO locuinta fara generator electric este ca o lanterna care poate ramane oricand fara baterie. In cazul unei pene de curent pe timp de noapte riscati sa ramaneti intr-o bezna totala. Astfel, recomandam achizitionarea unui generator de curent portabil monofazat care sa va salveze in astfel de situatii.

Generatorul electric transforma energia mecanica in energie electrica. Aceasta transformare este facuta de electromotoare. Intre generatorul electric si electromotor nu sunt mari diferențe de functionare. Motorul electric trifazat este cel mai raspandit motor electric care poate produce curent alternativ.

Iata 3 motive intemeiate pentru a-ti cumpara un generator electric:

1. Ramai des in pana de curent

Daca locuiesti undeva in mediul rural si ramai des fara curent electric, iti recomandam sa vizitezi un magazin de generatoare pe care sa cauti unul potrivit pentru locuinta ta. Daca ai multe aparate electrice trebuie sa cumperi unul mai puternic, in timp ce daca ai doar un frigider, un televizor si cateva becuri este de ajuns si unul cu putere mai mica.

2. Ai produse congelate

In cazul in care ai congelatorul frigiderului plin sau ai o lada frigorifica cu alimente congelate, generatorul electric devine o necesitate. Daca ai „norocul” sa ramai pe timp de vara fara curent si sa nu ai generator, risti ca toate alimentele sa se strice.

3. Ai centrala electrica

In cazul in care ai o centrala electrica devine obligatoriu sa ai un generator in casa pe timp de iarna, in special daca locuiesc si copii mici in casa respectiva. Daca nu ai generator si ai incalzire in locuinta pe centrala electrica, risti sa ramai fara caldura.

Preturile generatoarelor electrice variaza in functie de calitate si de putere, insa puteti prinde si promotii la generatoare scumpe. Nu uitati ca trebuie sa va faceti si o rezerva de benzina pe care sa o tineti undeva la loc ferit pentru a putea alimenta generatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »