3 metode pentru a calca hainele corect

masa-de-calcatDaca a venit momentul sa-ti calci singur/singura hainele si nu stii exact cum trebuie s-o faci, iti venim in ajutor cu trei metode extrem de simple pentru a calca hainele intr-un mod corect. Nu-ti imagina ca este un proces lung si obositor! Hainele pot fi calcate foarte simplu si foarte rapid folosind metoda clasica sau metode mai neobisnuite. Trebuie doar sa ai putin timp liber si sa nu te fortezi prea tare in acest proces.

Iata cele trei metode pentru a calca hainele corect:

1. Metoda clasica cu masa de calcat

Atunci cand preferi sa folosesti mese de calcat va trebui sa pozitionezi piesa de imbracaminte cu gulerul (sau cu talia in cazul pantalonilor) spre partile ascutite ale meselor. Acest lucru va face calcatul mai simplu pentru ca imbracamintea se va aseza „singura” pentru o calcare rapida. Orice masa de calcat se ajusteaza in functie de inaltimea persoanei care o foloseste si este ideal ca aceasta sa vina exact pana unde iti poti intinde mana lejer.

2. Metoda paturii puse pe jos

Daca ti-e prea lene sa pui masa de calcat sau daca nu ai asa ceva in locuinta, poti pune pe jos o patura pe care sa calci pui hainele (pe dos) si sa le calci rapid. Atentie insa, suprafata pe care pui patura trebuie sa fie dreapta pentru a evita calcarea inestetica a hainelor tale. Nu uita ca patura trebuie sa fie pliata de doua sau de trei ori pentru a face o suprafata potrivita ca duritate.

3. Metoda saltelei cu lenjerie peste

O alta metoda interesanta si extrem de rapida pentru a-ti calca hainele este pe coltul patului. Daca salteaua este de duritate medie, te-ai scos. Poti uita de masa de calcat si poti trece la treaba rapid. Ai grija sa nu uiti fierul de calcat pe saltea pentru ca te vei trezi cu o pata sau cu o gaura de toata frumusetea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »